Olvasó

2017.04.26. 09:17

Országos szakmai sikerek az ajkai Szent-Györgyi Albert iskolában

Ismét Magyarország legjobbjai közé jutottak a Veszprémi Szakképzési Centrum ajkai Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szociális képzésben részt vevő tanulói az Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny országos döntőjében.

Olvasó

A 25 éves jubileumát ünneplő iskola szociális képzésben részt vevő tanulói – az elmúlt évekhez hasonlóan – ismét eredményesen szerepeltek az országos döntőben.

A döntő helyszínének immár több éve Szolnok városa adott otthont, így most, április 3-4-én is. A 76 tanulóból huszonnégyen kerültek be a döntőbe, ebből nyolc Veszprém megyei – mindannyian az ajkai Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium tanulói! A megmérettetés első napján háromórás írásbeli feladat elkészítése, a második napon szóbeli vizsga várt a diákokra, melynek témája a magyar fiatalság helyzete volt.

Tanulóink az alábbi helyezéseket érték el:

Gombási Dorina 5., Dobai Nikolett 6., Csertán Cintia 13., Szabolik Cintia 16., Ács Csilla 17., Pelczhoffer Éva 18. Az intézmény méltán lehet büszke tanítványaira. Nyolcan az ország legjobbjai között! A négy év alatt végzett szakmai munka eredményt hozott. Akik hozzájárultak az ismeretek elsajátításához: Bruzsa Katalin, Horváthné Süle Beáta, Miszori Ildikó, Rénes Klára.

Mivel az elmúlt években is hasonló jó eredményeket értek el szociális területen az ajkai szent-györgyisek, úgy tűnik, hogy a megye/régió szociális képzése jó kezekben van Ajkán a Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumban.

Gratulálunk a tanulóknak! További jó szakmai munkát, illetve továbbtanulást kívánunk nekik.

Miszori Ildikó, Ajka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!