Makovecz-lakóparki nyári anziksz

2017. július 19., 17:45 szerző: Civil Tudósítónktól fotós: Civil Tudósítónktól
komment
DEVECSER Kedves meghívót kaptam a Makovecz- lakóparkban szervezett családi napra. Kora délelőtt benépesedett a gumiszőnyeges futballpálya, ahol Nyoma László által szervezett bajnokság zajlott több csapat között.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A helyi Vöröskereszt építette a délutáni kulturális programokhoz a színpadot. A felállított sátrak alatt üldögélő két is- merősöm örömmel fogadott. Közben hozzánk csatlakozott Horváthné Fatalin Zsuzsanna tanárnő, akinek édesanyja is itt lakik a lakóparkban. Megízlelhettük finom süteményét, amely az idei évben először az édesanyja itteni kertjében termett sárgabarackjából készült lekvárral volt ízesítve.

Szíves-örömest tettem eleget Kovács Ottó kérésének, hogy látogassak el hozzájuk. Szomszédja, Hardi Lajos társaságában csodálhattam meg az alpesi stílusú udvarát, szépen gondozott kertjét. Katonás rendben áll a téli tüzelő, frissen nyírt az udvar füve, az öntözés hatására gazdag a kerti termés.

Kovács Ottó és neje, Marika már megszokták és megszerették új otthonukat
Fotó: Czeidli József

A hűset adó tornác asztalára pedig finom, pincehideg somlói bor került. A vendéglátónk évtizedek óta termeli a közeli bazalton a szőlőt. A nedűt kortyolgatva érkezett haza Marika, Ottó felesége, aki a közelben a déli ebédet főzte üstben klubtár-saival együtt a családi nap vendégeinek. Arról is szó esett, hatodik éve már, hogy ide költöztek, s kezdik megszokni ittlétüket, de álmaikban még visszatér régi otthonuk, ahol több mint negyven évig éltek.

Czeidli József

Civil Tudósítónktól

2017. július 19., 17:45 szerző: Civil Tudósítónktól fotós: Civil Tudósítónktól

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...