Olvasó

2017.07.04. 10:14

Lengyel–magyar barátság a Balaton partján Hungarica módra

A június 16–18-a között Csopakon megszervezett II. Hungarica Családi Táborban a pénteki nap a magyar–lengyel barátság jegyében telt el. A Hungarica zenekar mellett a Lengyelországból érkező Pozytywka együttes emelte az est fényét.

Olvasó

A koncertek mellett még számos program várta az érdeklődőket és kikapcsolódni vágyókat. A gyerek- és hagyományőrző programok mellett hallhattuk Mitrovits Miklóst (polonista, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa, a Lengyel Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje birtokosa), aki Joanna Urbanska újságírónővel a magyar és a lengyel nemzet jelen és jövőbeli együttműködésének lehetőségeiről beszélgettek, illetve válaszoltak az érdeklődő közönség kérdéseire.

A veszprémi és dunaújvárosi lengyel közösség tagjai, valamint a Lengyelországból érkező Hungarica és Pozytywka rajongói nagyon jól érezték magukat a programokon, ahol minden korosztály képviseltette magát.

A lobogó magyar és lengyel zászlók, a nemzeti pólók, amikben a legtöbben a rendezvényre érkeztek, valamint az előadókkal elénekelt dalok nagyszerű hangulatot teremtettek koncertek alatt.

A fergeteges hangulat jellemezte a következő napot is, amikor a meghívott előadók között az Ismerős Arcok együttes is szerepelt.

A Lengyelország iránti szimpátiájáról híres Hungarica, mely két lengyel nyelvű lemezt is kiadott már és nagy nézettségű lengyel–magyar történelmi pillanatokhoz kapcsolódó klipeket forgatott az elmúlt években, hagyományteremtő szándékkal szervezte meg Csopakon a Családi Tábor keretein belül a lengyel–magyar barátság napját.

Már most elkezdődtek az előkészületeket és lefoglalták a helyszínt a következő évi rendezvényre, amelyet 2018. június 15–17-re terveznek.

Megköszönve a zenekar vezetőjének, Mentes Norbertnek, hogy már több éve a szívén viseli és lelkesen népszerűsíti a lengyel–magyar barátság gondolatát, valamint Fábián Zolinak, a zenekar énekesének a szép, tiszta, érzelemdús lengyel énekek előadását, reméljük, hogy a jövő évi rendezvényt hasonló sikerrel és még nagyobb részvétellel fogják tudni megvalósítani.

Winerowicz-Papp Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!