Olvasó

2017.04.20. 16:05

Különleges látványosságok húsvétkor a szigligeti várban

Szigliget - Várkapunyitóval csalogatták a látogatókat a Balaton várába a hétvégén. Az évek óta megrendezett húsvéti program két napon keresztül kínált különleges látványosságot a vendégeknek.

Civil Tudósítónktól

A négynaposra nyúlt hosszú hétvége második, szombati napján derűs időben a Tapolcai Musical Színpad előadásával indult a Várkapunyitó. Őket a Gyulaffy László Hagyományőrző Bandérium, a Szó és Kép Színpad, valamint Kisteleki Gergely solymászcsapata követte.

Meglehetősen sokan, több mint ezren tekintették meg a várat, így szépszámú nézőközönség tapsolhatott a produkcióknak. A vasárnapi fellépők előadásain pedig az is előfordult, hogy a húsvét előtti napokban felújított alsó lelátó teljesen megtelt.

A 10. századi lándzsavívás sokakat vonzott a szigligeti várba
Fotó: Balassa Dániel

A Nyugati Gyepűk Pajzsa Haditorna Egyesület a 10. század harcászatát elevenítette meg, Szabó István pedig bűvészműsorával nevettette meg közönségét.

A vár vitézei 40 fiatalt apróddá is avattak, majd a Fekete Hollók Rendje következett 15. századot idéző műsorával. A tapolcai Batsányi Tánc-együttes több korcsoportot felvonultató előadását pedig Győrffy-Villám András solymászcsapata, a Villám Bemutatócsoport követte a rendezvény záróakkordjaként.

A szép időben két nap alatt 2500 látogató választotta a szigligeti várat, így sikeres rendezvényt mondhatnak magukénak a szervezők. Folytatás a vasárnapi íjászversenyen, május elsejétől pedig a Berki Fóris Szigligeti Várőrség bemutatóit tekinthetik meg mindennap a várba érkezők.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!