Olvasó

2017.03.03. 20:05

Közösségépítő kikapcsolódás

Vinár - A farsangról és a bálról kevés embernek jut eszébe az egyház. Azonban ezek most egyszerre találkozhattak Vináron, a VII. Egyházközségi Farsangi Bálon.

Civil Tudósítónktól

Árus Kovács Gábor plébános, a rendezvény főszervezője elmondta, kezdetben ökumenikus, karitatív jelleggel hozták létre ezt a bált. A cél mindig az volt, hogy segíteni tudják a rászoruló időseket. Nem utolsó sorban a nemes cél mellett a bálok alkalmával fontos szerep jut a közösségépítésnek és egymás megismerésének, vagyis annak, hogy az egyházközség tíz falujának lakói még jobban összekovácsolódjanak.

- Az Egyházközségi Farsangi Bált mindig a farsangi időszak utolsó hétvégéjén rendezzük meg, szem előtt tartva azt is, hogy kultúránkban és hitünkben ez idő alatt felkészülünk a böjti időszakra. A közösségre és egymásra emeljük a tekintetünket, hiszen ekkor még nincsenek háztáji munkák - jegyezte meg Árus Kovács Gábor.

Geleta Viktor operaénekes Fotó: Szalóky Eszter

A rendezvény fővédnöke Mail József apát, főesperes volt, aki hangsúlyozta: a nagyböjt lényege nemcsak  a húsról való lemondás ésaz imádkozás, hanem az egymásra fordított idő, az egymás felé való megnyílás is.

- Minden ilyen találkozás többé és nagyobbá tesz minket lelkileg, és Isten előtt kedvesebbé is, ezért mindig nagy öröm találkozni az emberekkel - fűzte hozzá Mail József.

Az estét nemcsak a tánc és az értékes nyeremények tették színessé, hanem Geleta Viktor operetténekes lenyűgöző előadása is. Horváth Csaba, Vinár polgármestere kiemelte, nagy megtiszteltetés, hogy már másodszor adhat helyet a falu a báli forgatagnak, hiszen fontos, hogy ne csak a vinári polgárokkal, hanem az egyházközséggel is szoros, baráti kapcsolatot alakítsanak ki.

- Nagy lelkesedéssel vetettük bele magunkat a szervezésbe, a vináriak szívesen segítettek mindenben. Terveink között szerepel egy közös szervezésű szüreti bál megrendezése is a településen - tekintette előre Horváth Csaba.

Szalóky Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!