Olvasó

2015.07.28. 09:12

Középkori hangulatban Bikalon

Bikal – Sokaktól hallottam, hogy ha Baranya megyébe készülök, Bikalt ki ne hagyjam, mert hangulata magával ragadó. Valóban nem csalódtam, az élménybirtok számos látnivalójával izgalmas időutazást kínál.

Civil Tudósítónktól

A középkori történelem elevenedik meg a 7,5 hektáron a faluval, az óvárossal, a reneszánsz palotával és a lovagi küzdőtérrel. A három takaros parasztház gazdái: a kosárfonó, a fazekas és a kovácsmester, kinek szorgos keze alatt elleshető a mesterség minden csínja-bínja. Az óváros hangulatos egymás mellé épült házaival évszázadokkal előbbre viszi vissza a látogatót. Látni lehet, hogy hogyan sürög-forog a városi népség. A nyüzsgő forgatagban, a kockaköves utcákat járva életre kelnek a nyitott műhelyek, megjelennek a portékáikat eladni akaró kofák, a pajzán kurtizánok.

Középkori utcarészlet hangulatos, egymás mellé épült házakkal. Fotó: Czeidli József

Az élménybirtok leglátványosabb helyszíne a lovagi küzdőtér, ahol a vendégek korabeli lovagi tornákat, csatajeleneteket tekinthetnek meg. A reneszánsz palota épületében kapott helyet a lovagterem, ahol a középkori falfestményekkel díszített óriás méretű teremben főúri módon lehet étkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!