Olvasó

2015.07.31. 15:40

Keresztre szegeződött, majd feltámadt a gólya Külsővaton

A külsővati templomtorony villámhárítóján akadt fenn egy gólya. Az esetet a település polgármestere dokumentálta nekünk.

"Csak pár perc telt el addig, hogy egy fiatal gólya felszúródott a templomtorony villámhárítójára, a polgármester riasztotta Horváth Sándor pápai tűzoltóparancsnokot, aki beindította a műszaki mentést. Az Ajkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség létrásautója elindult, miközben a Magyar Madártani Egyesület Veszprémi elnöke, Aczél Gergely sietett a helyszínre.

Fotók: Aczél Péter

A lakosság körében nagy érdeklődéssel kísért tűzoltósági mentés után Lengyel László egyesületi tag segítségével ellátták a sérült gólya sebeit, majd a Fenékpusztai Madármentő Állomásra szállították a megmentett madarat.

Külsővaton hagyománya van a gólyák tiszteletének, minden évben nagy figyelem kísérik a fészkekben kikelt fiókákat, ezért örült a lakosság, és megköszönte a tűzoltók segítségét."

Aczél Péter, polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!