Olvasó

2017.02.13. 21:05

Hazatért a plébános

A napokban töltötte be 70. életévét Bali Tibor plébános, aki szentmisében mondott hálát Istennek és a hívőknek, hogy a szolgálatát végül szülőfalujában, Külsővaton teljesítheti, ahol elődje, Szabad-hegyi Szabolcs plébános indította útjára a hétgyerekes család ötödik szülöttjét.

Horváth Csaba

Bali Tibor a sok zalai kápláni év után Dabronyban lett plébános, majd onnan kapott meghívást Külsővatra. Fáradhatatlan lelkesedéssel hozta rendbe azokat a plébániákat, templomokat, ahova helyezték.

A 70 éves Bali Tibor plébános a külsővati hálaadó szentmisén
Fotó: Cságoly Szilvia

Most három templom, két kápolna és több misézőhely tartozik hozzá, nyolc község híveit kell ellátnia hétről hétre. Mindegyik templom tatarozott, jól berendezett, legutóbb Merseváton áldotta meg az új harangot. Külsővat műemlék templomában jelentős restaurálási munkával készült el a belső felújítás, megjelenítve az évszázados kronogrammát.

Születésnapján a rokonai mellett tucatnyi paptestvére vette körül az oltárnál Bali Tibort, és szinte ugyanennyien gratuláltak neki protestáns lelkésztársai is. A celldömölki egyházi énekkar tette ünnepélyesebbé a szentmisét. A nyíltszívű, közkedvelt papot hívei és a plébánia filiáinak képviselői is tisztelettel köszöntötték, az önkormányzat pedig díszoklevéllel jutalmazta meg, amit Aczél Péter, Külsővat polgármestere nyújtott át számára. A helyi nyugdíjasklub énekekkel, míg a falu ügyes háziasszonyai tortáikkal ajándékozták meg Bali Tibort, aki férfi híveivel közös baráti nótázással zárta a jó hangulatú születésnapi szeretet-vendéglátást.

Horváth Csaba egyházközségi elnök, Külsővat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!