Olvasó

2017.04.26. 09:23

Észrevétel a pálya széléről - Ennyire jó a Veszprém, vagy a többiek nagyon rosszak?

Mielőtt tollat ragadtam, sokat gondolkoztam azon, hogy egyáltalán vegyem-e a bátorságot, megírjam-e észrevételemet a labdarúgó Veszprém megyei I osztály U-16-os bajnokságával kapcsolatban.

Olvasó

A nyugati csoportról van szó. Mielőtt ezt megtettem volna, az MLSZ információs rendszerében utánanéztem az ország U-16-os megyei bajnokságaiban szereplő csapatoknak és azok eredményeinek. Legfőképpen a gólarány érdekelt. Vajon csak Veszprém megyei jelenségről, vagy máshol is előforduló tendenciáról van szó?

A bajnokság félidejénél tartunk, és azt kell látni, hogy a Veszprém U-16-os csapata már több mint 200 gólt lőtt az ellenfelek hálójába. Nem nehéz megjósolni, hogy ez a bajnokság végére 400 is lehet.

Akkor most ez mit jelent? Ennyire jó a Veszprém, vagy a többiek nagyon rosszak? Az ország csapatait tekintve az átlag 40 és 55 közötti lőtt gólnál tart. Hát nem veszi észre senki, hogy valami nincs rendben? Én azok közé tartozom, akik elismerik a Veszprém FC USE munkáját, és büszke vagyok az onnan kikerült srácokra. Elég csak megemlíteni Novothny Soma vagy Lang Ádám nevét. Szóval labdarúgás-szeretőként szurkolok nekik.

Igen ám, de ki foglalkozik azokkal a gyerekekkel, illetve csapatokkal, edzőkkel, akiknek végig kell szenvedni ezt az országban egyedülálló gólgyártást. Átlag 25 és 30 gólról beszélek mérkőzésenként. Ebben szakmaiságot nem tudok felfedezni, legalábbis nem a szenvedő felek részéről. A Veszprém U-16-os csapata egyetlenegy mérkőzését sem tudja a sorsolás szerint lejátszani. Vajon miért? Kiderült, hogy a megyei I-es bajnokságban szereplő játékosok a kiemelt országos bajnokságban is játszanak.

Nekünk amatőr szinten az lenne a feladatunk, hogy minél több futballozó kissráccal szerettessük meg a labdarúgást, és biztosítsuk a megyei foci jövőjét. Kijelentem, hogy ez így nem fog menni. Ugye nem kell leírnom, hogy miért?! Hogyan lehet a profit behozni az amatőrhöz heti szinten? Mert nem kérdés, hogy Veszprémben profi munka folyik. Egy ilyen verés, megalázás után kinek van kedve – akár edzőként, akár játékosként – kimenni a következő edzésre vagy mérkőzésre?

Remélem, az érintettek észreveszik, hogy valami nincs rendben, és a jövőben nem engedik meg ezt a nyilvánvalóan rossz beosztást.

Karika Rudolf, Ajka-Padragkút SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!