Olvasó

2017.07.11. 10:39

Egy reneszánsz kamasz a Munkácsyban

Nekünk, pedagógusoknak, a legnagyobb öröm, ha jól nevelt, okos, érdeklődő, nyitott szívű gyerekekkel találkozunk munkánk során.

Olvasó

Még nagyobb ajándék, ha tanítványunk tehetséges valamiben. Ez persze felelősség is, hiszen időben fel kell fedeznünk a tehetségígéreteket, és lehetőséget kell biztosítani számukra az átlagosnál jobb képességeik fejlesztésére, kibontakoztatására. Szerencsés esetben a kiválóság szorgalommal társul. A kettő együttes jelenléte lehet a sikeres élet biztosítéka.

Ilyen tanítvánnyal találkozni ritka szerencse. Nekem sikerült Cserkuti Sándor személyében. Matematikát tanítottam neki négy évig. A matematikai tehetség a zeneihez hasonló módon korán megmutatkozik. Sanyi eredményesen szerepelt iskolai és városi versenyeken már alsóban is. Felsőben ez folytatódott. Kitartó, szorgalmas, precíz munkájának köszönhetően sorra nyerte a különböző szintű matematikaversenyeket. A tanórán kívül aktív tagja volt az iskolai matematika szakkörnek, és részese volt az Észkerék Egyesület által szervezett városi tehetséggondozó programnak is. Nemcsak a matematika érdekli. Eredményesen szerepelt országos fizikaversenyen, gyönyörűen zongorázik, műfordítással próbálkozik, színdarabot írt, rendezett és adott elő osztálytársaival. Társaival jó kapcsolatot ápol, megbízható, jó barát.

Fotó: Olvasó

Az idei tanév megkoronázása volt általános iskolás éveinek. Eredményesen szerepelt több matematikaversenyen is. Az Abacus Matematikai Lapok matematika pontversenyén 3. helyezést ért el, és aranyfokozatú dicséretben részesült. A Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulóján 1. helyezett lett. A Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny megyei fordulóján 3., a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulóján 12. helyezést ért el. A Heitler Lászlóné Matematikaversenyen másodikként végzett.

Kedves Sanyi! Büszke vagyok Rád. Gratulálok a sikereidhez. Örülök, hogy megismertelek és taníthattalak. Általános iskolai tanulmányaidat befejezve, elbúcsúzok tőled. A középiskolás évekre további sikereket kívánok: Judit néni.

Tóthné Nagy Judit

Matematikatanár

Pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!