Olvasó

2017.04.07. 14:10

Egy korty művészet - Festmények, grafikák és egy pohár finom bor

Devecser - A Kastélykönyvtár galériájában nyílt meg az Egy korty művészet című festmény- és grafikakiállítás. Az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság balatoni borrégió témájú anyaga Keszthely és Hévíz után került Devecserbe.

Olvasó

Az intézmény igazgatója, Szente-Takács Anna köszöntötte a résztvevőket és a kiállító alkotókat. Az OKIT elnöke, Schéffer Anna beszélt a társulat születéséről, működéséről és az ország különböző pontjairól származó művész tagokról. A mostani színvonalas rendezvény megálmodója és megvalósítója M. Mester Katalin volt, aki szintén közéjük tartozik.

Ő köszöntőjében méltatta vezetőjük művészi munkásságát, s egyben örömének adott hangot, hogy Devecser is otthonául fogadhatta a rangos gyűjteményt. Itt, a megnyitón a környékbeli festők, grafikusok jelentek meg, akik a balatoni szőlészet és borászat ihlette műveikkel idézték meg ennek a tájnak a szépségét.

A környékbeli festők, grafikusok kiállított műveit a balatoni szőlészet és borászat ihlette Fotó: Czeidli József

Különösen hangulatos színfoltja volt az estnek a szomszédos somlóvásárhelyi Lyra énekkar fellépése, bordalaikkal vidámságot hoztak a rendezvényre. A szervezők pedig, hogy lehetőség legyen a balatoni borok megkóstolására, egy devecseri születésű, badacsonytomaji szőlős- és borosgazdát hívtak vendégül.

Czeidli József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!