Olvasó

2017.03.20. 13:11

Édes napfény, áradj hát!

A padragkúti városrész lakóit szólították meg a helyi kötődésű szereplők és kiállítók – immár harmadszor – 2017. március 18-án. Tavaszköszöntő hangversenyre és foltvarró kiállításra várták az érdeklődőket a művelődési házba. A borongós idő sem tántorította el a közönséget, kezdésre megtelt a kultúrház színházterme.

Civil Tudósítónktól

A településrész önkormányzati képviselője, Puskás Károly köszöntötte az egybegyűlteket, és kezdetét vette a hangverseny.

A Jubilate Nőikar – Hartinger Nándorné vezetésével – magyar költők megzenésített verseivel idézte a tavaszt.

Ezt követően a helyi általános iskola diákjai az alkalomhoz illő verseket mondtak.

Ismét elbűvölte a közönséget Farkas András – a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem utolsó éves hallgatója – csodálatos hangjával. Előadásában két dal és egy ária csendült fel.

A műsorban egy másik fiatal tehetség, Pozsonyi Csenge is megmutatta zenetudását. Ő hegedűjátékával varázsolta el a közönséget.

A hangverseny zárásaként népszerű film- és musicaldalokat énekelt a Jubilate Nőikar illetve Farkas András csatlakozott az utolsó dalhoz. A közönség vastapssal jutalmazta a fellépőket.

Fontos szerepe volt a hangverseny létrejöttében Vörös Jánosné zongoratanárnak, aki az összes zenei produkciót kísérte.

Ezt követően az Öltögetők vezetője, Szabó Aladárné is köszöntötte a megjelenteket, majd kezdetét vette a kiállítás megtekintése és a baráti beszélgetések. A sok szép kiállított tárgy méltán varázsolta el az érdeklődőket.

Köszönet a kultúrháznak, hogy befogadta a rendezvényt, és ezáltal ilyen szép szemet, fület és lelket gyönyörködtető élményben volt része az érdeklődőknek.

Szabó Dezsőné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!