Olvasó

2015.05.27. 08:57

Diákok és civilek együtt takarítottak - Iskolások tettek a környezet tisztaságáért

Balatonalmádi - Május 15-én, pénteken az időjárás kegyes volt az Almádi diákokhoz, és remekül sikerült a sok munkával előkészített szemétgyűjtés.

Civil Tudósítónktól

Szakál Balázs Dániel önkormányzati képviselő szervezésében, a város három oktatási intézményéből közel 750 diák vett részt a takarításban, akikhez lelkes civilek is csatlakoztak. A Vörösberényi Általános Iskola 240 diákkal, és a példamutatásban élen járó tantestülettel kiegészülve Berény több pontján szedett szemetet, a Györgyi Dénes Általános Iskola felső tagozata a városközpontban tevékenykedett, míg a kéttannyelvű gimnázium tanulói a budatavi lakótelepen és környékén takarítottak.

A Györgyi Dénes Általános Iskola 5/B osztálya, háttérben Bucher András osztályfőnök és Szakál Dániel önkormányzati képviselő. Fotó: Györgyi Dénes iskola

A több száz diák a kétórás városszépítő akció során Almádi tizenhat pontján 156 zsák szemetet gyűjtött össze. Civil egyesületek is képviseltették magukat a rendezvényen, Beke Eszter a Közalapítvány Balatonalmádi Ifjúságáért elnöke a Györgyi iskolásoknak segített, míg Számfira Balázs a Honismereti és Városszépítő Kör tagja a budatavai koordinátori feladatokat látta el. Másnap az Almádi Gombászok Asztaltársasága (Szenthe László vezetésével), a Természetbarát Egyesület (Illána Erzsébet irányításával) és a Városszépítő Kör több aktivistája is csatlakozott az akcióhoz. Összesen tizenhét zsák szemetet gyűjtöttek, és ahogy egyikük fogalmazott: Többet is szedtünk volna, de elég nagy területet bejárva szerencsére csak ennyit találtunk. Tisztább lett Almádi!

A takarítási akcióban résztvevő diákok hasznosnak találták a programot, hiszen közösen tehettek lakókörnyezetük tisztaságért. A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel jövőre ismét szívesen csatlakoznak az országos akcióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!