Olvasó

2017.02.27. 13:30

Arany János-emlékév füredi elismeréssel

A Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola méltóképpen felkészült, hogy megünnepelje egyik legnagyobb költőnk, Arany János születésének 200., halálának 135. (1817. március 2., 1881. október 22.) évfordulóját.

Civil Tudósítónktól

Már januárban illusztrációkat készítettünk a Családi kör, a Toldi és A walesi bárdok című művekből, mert felfigyeltem egy országos rajzpályázatra ezzel kapcsolatban, és örömmel dolgoztunk együtt a magyartanárokkal e nemes cél érdekében.

Az elkészült képekből kiállítást rendezünk, de a legkifejezőbbekből és legszebbekből küldtünk a Nyíracsádi Szent Piroska Görög Katolikus Általános Iskolába, mert ők gondozták a Keltsük életre Arany János hőseit! elnevezésű rajzversenyt. A rajzpályázatra 5–8. osztályos tanulók küldték be rajzaikat az ország különböző részeiből! A beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálta: Kedves Györgyné Zilahi Enikő – magyartanár és újságíró, Veréb Csabáné – ikonfestő, Kiss József – festőművész, dr. Kövér József – szobrász.

A Balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola 6. B osztályos tanulója, Polányi Lili pályázata ezen a rangos megmérettetésen 3. helyezésben részesült. Képének címe: Útmutatás (Arany János: Toldi).

Örültünk, hogy ezzel a szép eredménnyel még emlékezetesebbé tettük szeretett költőnk emlékét!

Tévaldné Sersing Ildikó
felkészítő tanár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!