Olvasó

2017.04.14. 07:20

A szép szavú szolgálat mestere

BALATONKENESE - Boldog vagyok, hogy édes magyar nyelvünkről beszélhetek - hangzott el Balatonkenesén Márkus Zoltán nyugalmazott tanár, újságírótól Mit jelent nekünk az édes anyanyelvünk címmel tartott előadásában.

Civil Tudósítónktól

A téma apropóját Arany János születésének kétszázadik évfordulója, a meghívott elő-adó közelmúltban ünnepelt nyolcvanötödik születésnapja, és az ugyancsak nemrég megjelent, róla szóló Szép szavú Szolgálat című könyv adta. Emlékbe két kötetet ajándékozott a városi könyvtár számára a kiadványból. Márkus Zoltán nem ismeretlen a település lakossága számára, hiszen huszonkét évig szerkesztette a Balatonkenesei Hírlapot.

Márkus Zoltán nyugalmazott tanár, újságíró

Egykori tanár kollégájaként üdvözölte Sörédi Györgyné, a Tátorján Nyugdíjas Klub klubvezetője személyében, majd Sipos Károlyné klubtag a Visszatekintés Arany Jánosról című verset olvasta fel. A vendég felidézte nyelvünk eredetét, sajátosságait, egyediségét számos példán keresztül. A hallgatóság számára, egyéni történeteivel is emlékezetessé tette a dél-utánt. Zárásként a klub vezetője Arany János életét ismertette, egyúttal szorgalmazta a jelenlévőket, hogy minél többen olvassák verseit, műveit.

Varga Ákos




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!