Olvasó

2017.05.15. 14:49

A női kézilabda dicsérete

Kedvenc sportágam a női kézilabda, kedvenceim közül is kiemelkednek az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdás lányai.

Olvasó

Szucsánszki Zita csapatkapitány nagyszerű hozzáállásával mutat példát a többieknek. Kevés ideig volt sérült. Ha az is volt, még úgy is vállalta a játékot. A Magyar Kupa idei döntőjében sérült vállal, dacolva a fájdalommal gólt dobott az ellenfél (Győri Audi ETO) kapujába. Kiderült a röntgenvizsgálatokon, hogy a baj súlyosabb, mint gondoltuk. Operálni kellett a nagyszerű sportolót.

Kovacsics Anikó méltó társa volt a gólgyártásban. Nemrég érkezett Bíró Blanka kapus, aki megmutatta védéseivel, hogy messze az átlagon felül tud teljesíteni. Az idei Bajnokok Ligája old star csapata legfiatalabb játékosának választották. Szekeres Klára és Mészáros Rea a védelem oszlopai. Nehéz kicselezni őket, igazi tehetségek. A jobb szélen nagyszerűen helytáll Lukács Viktória, a bal szélen Schatzl Nadid és Szarka Adrienn termeli a gólokat.

Szikora Melinda méltó helyettese kapustársának, mindig lehet rá számítani. Nem beszéltem még Zácsik Szandráról, aki átlövéseivel emelkedik ki, emellett remek védőmunkát végez. A külföldről érkezett játékosok közül Danick Snelder keményen dolgozik, nem ismer lehetetlent. Kiemelkedett még teljesítményével Narea Pena és Hornyák Dóra. A jobbszélső Faluvégi Dorottya az egyesület legfiatalabb tagja.

Ezeket a játékosokat irányítja nagyszerű tudásával Elek Gábor vezetőedző. Már az édesapja is remek, a felnőttcsapatot empátiával irányító tréner volt. Elek Gábor, ha kell, halkan, ha kell, mosolyogva, ha kell, atyai szigorral kíséri figyelemmel edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre lányai munkáját.

Remélem, a nyári átigazolási időszakban nem csökken, hanem nő az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosállománya, s akkor az ideihez hasonló sikereknek örülhetünk, ha nézzük a meccseket.

Csapó Attila, Pápa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!