Olvasó

2016.02.10. 17:19

150 ezer forint?

Reggelenként, kávézás közben csak úgy futtában nézem át a Napló tartalmát, szemezgetek az általam érdekesnek vagy fontosnak tartott cikkekből.

Napló, 2016. január 13. szerda - „Első helyezést ért el a csodaautó.” Néhány személy fényképe egy kis autócskával. Érdekesnek tűnik. Mi lehet ez a csodabogár? Két szempontból is jó, hogy elolvastam.28 szakképző intézmény 53 csapata közül a tapolcai Széchenyi István Baptista Gimnázium és Szakképző Iskola csapata vitte el a pálmát, első helyezéssel. Le a kalappal. Magam részéről ezúton is kifejezem őszinte és legnagyobb elismerésemet.

Ám lehangolt az első helyezéshez járt jutalom: 150 000 forint értékű műhelyfelszerelés. Ez már valami. Hogy oda ne rohanjak. Ez egyetlen műszerre sem, talán még egy egyszerű szerszámra sem elegendő. Ez ám az elismerés az országos első helyezésért. Hát nem akadt egy cég, egy vállalkozás, egy kormányzati szerv, amely letenné az eredményhez méltó jutalmat, mondjuk ösztöndíj, munkahely, egyéni jutalmazás stb. formájában? Milyen honoráriumot kap pl. egy celeb (semmilyen értéket nem hordozó) egyetlen villantásért, fényképért, kitárulkozásért? Nem tudom, de sejtem.

Napló, 2016. január 14. csütörtök

Két cikk: „Egyre kevesebb a jó szakember” „Kevés kétkezi melós”Az előzőek tükrében: No comment!

Dr. Látó Sándor
Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!