Olimpia

2016.08.08. 19:45

Sidi Péter pontszerző

Rio de Janeiro - A nap egyik legfontosabb híre, hogy a sokszoros világ-, és Európa-bajnok Sidi Péter légpuskában ötödik helyezést ért el.

B. Virág Rita

A férfi vízilabdázóktól jó eredményt vártunk Ausztrália ellen, azonban Benedek Tibor szövetségi kapitány alakulata nem hozta a várt formát. Igen változatos és végig nyílt mérkőzésen végig a magyar együttes 9:9-re végzett az Ausztrálok ellen. Nem lehetünk maradéktalanul boldogok, mert ugyan hátrányból álltak fel a mieink, azonban megint szinte az utolsó pillanatban kapták az egyenlítő gólt.

Az uszodában remek eredményeknek tapsolhattunk: Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is bejutott 200 vegyesen az elődöntőbe, előbbi ráadásul új olimpiai rekorddal 2:07,45 perccel. Kenderesi Tamás az első, Cseh László pedig a második legjobb idővel kvalifikálta magát a 200 pillangó elődöntőjébe. A tizenkilencszeres olimpiai bajnok, Michael Phelps csak negyedik idővel ment tovább.

A sokszoros világ- és Európa-bajnok sportlövő, Sidi Péter légpuska kategóriában az ötödik lett Fotó: MTI

A nap egyik legfontosabb híre, hogy a légpuskás Sidi Péter kiválóan versenyezve az ötödik helyezést érte el, ezzel pontszerző lett. A másik magyar induló, az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István a 13. helyen végzett.

Az ökölvívótornán Harcsa Zoltán megosztott pontozással legyőzte a türkmén Arslambek Achilovot, ezzel bejutott a 75 kilósok nyolcaddöntőjébe. Ott pénteken a kubai világbajnok Arslen Lopez vár rá, aki a súlycsoport első kiemeltje.

A kardozó Márton Anna 15-12-re kikapott a francia Manon Brunet-től a nyolcaddöntőben, és kiesett. A versenyt tizedikként zárta.

A cselgáncsozóknál Ungvári Miklós lapzártánk után a bronzért játszhatott, miután legyőzte az amerikai Nicolas Delpopolot. A dzsúdzsós Londonban ezüstérmet szerzett, s most újra felállhat a dobogóra, amennyiben sikerrel veszi az utolsó akadályt is.

A másik magyar cselgáncsozó, Karakas Hedvig hetedik helyen fejezte be az olimpiát.

Két Veszprém megyei sportoló, a két vitorlázó, Vadnai Benjámin és Érdi Mária is vízre szállt hétfőn. Közülük Vadnai Benjámin kezdett jobban, a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) ifjú sportolója Laser hajóosztályban az első futamon az előkelő kilencedik helyen végzett. A Tihanyi Hajós Egylet (THE) képviselője Érdi Mári is nagyot küzdött, a Laser Radial hajóosztályban a 21. helyen ért célba. A szörfösöknél Gádorfalvi Áron a 30., Cholnoky Sára a 20. helyről várja a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!