Olimpia

2016.08.24. 09:37

Így köszöntötték a hazatérő olimpikonokat!

Budapest, Tapolca - Szerdán reggel hazaért Rio de Janeiróból az úgynevezett aranygép, amelyen megyénk legeredményesebb olimpikonja is utazott.

Horváth Gábor

A Brazíliában rendezett nyári olimpiai játékokon négy Veszprém megyei sportoló vett részt: Érdi Mária és Vadnai Benjámin vitorlázók, Rasovszky Kristóf úszó, valamint Rédli András párbajtőröző. Közülük utóbbi, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub versenyzője szerepelt a legeredményesebben, csapatban bronzérmet ünnepelhetett. Tegyük hozzá: a szintén tapolcai származású Boczkó Gáborral együtt. Korábban már beszámoltunk róla: a két remek vívót vasárnap kora este ünnepélyesen köszöntik szülővárosukban.

Rédli András Hosszú Katinkáékkal együtt utazott haza Rióból, a repülőgép szerda reggel ért földet, a sportolókat ezt követően a Syma-csarnokban fogadták. Az érmes olimpikonok közül Hosszú és Rédli mellett a vívó Szász Emese, valamint a kajakos Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina tartózkodott az aranygépen. A Syma-csarnokban a már korábban hazaérkezett sportolók is csatlakoztak a szerdai küldöttséghez, a magyar ötkarikás csapatot Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, valamint Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!