Olaszfalu

2017.09.04. 18:50

A helyi termés és a közösség ünnepe - Bakonyi krumpliszüret Olaszfaluban

Ez egy összetartó közösség, és ez a közösség azért lehet erős, mert nemcsak szűkebb, hanem tágabb környezetéért is felelősséget vállal - mondta el Ovádi Péter a XV. Bakonyi krumpliszüret és művészeti fesztiválon szombaton.

Leitner Vera

- Tizenötödik alkalommal rendeztük meg idén a fesztivált, mely helyi sajátosságokhoz, a krumpli- és káposztabetakarításhoz kötődik - mondta el Boriszné Hanich Edit polgármester. - Ez az őszi munkálatok ünnepe. Az emberek a mai napon is szedtek már krumplit, káposztát, innentől éjt nappallá téve fog dolgozni mindenki. Most előtte egy jót szórakozunk, beszélgetünk, aztán indulhat a munka - mondta a polgármester, aki hozzátette, több környékbeli településről is érkeztek látogatók a programokra, sőt, vendégül látták Olaszfalu romániai testvértelepülése, Kökös delegációját is. Régóta visszajáró barátok, ismerősök gyűlnek össze a fesztiválon.

Ügyességi és logikai játékokat is kipróbálhattak a fiatalok a fesztiválon
Fotó: Nagy Lajos

- A jó közösséghez egy nagyon jó településvezetés párosul, s ennek köszönhetően számos eredmény mutatható fel az elmúlt évből - mondta el Ovádi Péter veszprémi önkormányzati képviselő, a választókerület elnöke a fesztivál megnyitóján, utalva rá, hogy a polgármester által tavaly megfogalmazott elképzelések közül elkészült az óvoda, a település csapadékvíz-elvezetésre is pályázatot nyert, és a sportpálya is meg fog újulni. Ovádi Péter egy, a veszprémi kézilabdacsapat tagjai által aláírt mezzel érkezett, melyet tombolanyereményként ajánlott fel.

Hogy a fesztiválra érkezők ne maradjanak finom falatok nélkül, arról a szülői munkaközösség tagjai, az óvóda és az önkormányzat dolgozói gondoskodtak. A focikupán öt csapat vett részt, közülük a zirci Veréb SC vihette haza az elsőknek járó elismerést.

Az ünnepélyes megnyitón köszönte meg továbbá a település Dobrókáné Prótár Teréz olaszfalusi tanítónő, tagintézmény-vezető munkásságát, aki az idei tanév során negyvenéves pedagógusi pályáját fejezi be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!