Nyirád

2016.08.28. 16:20

Nekik jól telt a nyár - Segítettek a szabadidő hasznos eltöltésében a gyerekeknek

Nyirád - Nyáron két tábor is várta a gyerekeket, hetvenen találhattak maguknak hasznos elfoglaltságot.

Tóth B. Zsuzsa

A Nyirádi Szociális Segítő Központ nyári táborában 20 hátrányos helyzetű gyerek örült a gazdag programsorozatnak. A négynapos, ingyenes, bentlakásos tábort Káptalanfüreden szervezték, hogy mélyítsék a szolgálat munkatársai és a gyerekek közötti kapcsolatot. A kicsik sok élményt szereztek, teljes ellátást kaptak.

A szolgálat önerőből szervezte a tábort első ízben, hagyományteremtő szándékkal. Az ingyenes Unaloműző napokat ugyancsak első ízben rendezték meg, az önkormányzat hat héten át összesen 12 napon várta az óvodás és általános iskolás gyerekeket. A program célja volt, hogy megkönnyítse a szülők számára a gyermekfelügyeletet, a gyerekeknek hasznos időtöltést biztosítson megfelelő testi fejlődésük érdekében sport- és egyéb mozgásos programokkal.

A gyerekek körében nagy sikere volt a nyári Unaloműző napok horgásztavi programjának   Fotó: önkormányzat

Egészséges lelki és szellemi fejlődésük érdekében kulturális, szórakoztató, kézműves-foglalkozásokon vehessenek részt és bővíthessék társas kapcsolataikat. A telephelyen, a művelődési házban és környékén nem sokat ücsörögtek, inkább kiruccantak, amikor lehetett. A családias hangulatú programokon alkalmanként átlagosan 41 gyerek vett részt, két-két pedagógus és az önkormányzat kulturális szervezője, valamint a közcélú munkások és a diákmunkára jelentkezők vezetésével.

A programok között szerepelt a tűzoltók, a rendőrség és a kutyaiskola bemutatója, végiggurulhattak a kerékpáros tanpályán. A horgászegyesület vendégül látta a csapatot a Rókadombi horgásztónál egy bográcsozásra és spiccbotos horgászversenyre, de kiderült az is, hogy miként kell hálót kötni. Egy délelőtt az egészség jegyében telt, salátát készítettek, íjászkodtak, és előadást tartott számukra a védőnő. Megismertek több népi játékot, ropták a táncházban, volt lovaglás, falutörténeti vetélkedő, kirándulás, 11-es rúgó verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!