Nyárád

2016.12.26. 20:45

Sikeres esztendőt zárt a falu

Nyárád - Köszönöm több évtizedes munkájukat, az önfeláldozásukat! Azt, hogy a legnehezebb körülmények között is tették a dolgukat, hogy megépítették az ifjabb generáció számára a jelent, melyben ők már egy újabb nemzedék jövőjét alapozhatják meg - fogalmazott a falu karácsonyi idősek napi ünnepségén Pajak Károly polgármester.

Polgár Szilárd

A nyárádi kultúrház kicsinek bizonyult, olyan sokan jöttek el az ünnepi rendezvényre, amelyen Pajak Károly azt is hangsúlyozta, hogy az utóbbi időszak egyik legsikeresebb évét zárta Nyárád.

A településen gumiburkolatú sportpálya és forgalomlassítók épültek, valamint megvalósult a közvilágítás korszerűsítése. A közfoglalkoztatottak munkájának köszönhetően miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Nyárád, ez ötmillió forint jutalommal is járt, gép- és eszközparkjuk bővítésére, illetve állatállomány beszerzésére fordítják majd. Emellett elültettek több mint 300 gyümölcsfát, a hűtőkapacitás növelése céljából pedig fagyasztó- és hűtőkonténereket vásároltak pályázati támogatásból. Ezer rózsa elültetésével szépítették a községet, ennek is köszönhető, hogy idén is kiváló minősítést kaptak a megyei közterület-szépítési versenyen.

A nyárádi kultúrház zsúfolásig megtelt az ünnepi rendezvényre Fotó: Polgár Szilárd

- 2017-ben elkészül a temető fő közlekedési útjainak térkövezése és a Szabadság utca aszfaltozása - mesélt a Naplónak a jövő évi tervekről Pajak Károly. - Pályáztunk többek között a polgármesteri hivatal és a kultúrház külső hőszigetelésére, a falu csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítására, sportparképítésre, valamint a hivatal előtti tér díszburkolására. Szeretnénk minden intézményünkben saját magunk által gyártott brikettel fűteni. Tervben van egy kisebb játszótér megvalósítása a sportpálya szomszédságában - fűzte hozzá a polgármester.

A nyárádi karácsonyi idősek napi rendezvényen felléptek a helyi óvodások, a falu Szín-Pad-On nevű színjátszó csoportja, a Nyárádi Dalárda, a Pápai Musical Stúdió és Szórádi Árpád zenész. A remek hangulatú, tartalmas délután közös vacsorával fejeződött be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!