Noszlop

2017.03.23. 14:50

A természet szava - Továbbra is népszerű a versmondó verseny

Noszlop - A helyi általános iskola hagyományos, a Természet szava című versmondó versenyét idén is megrendezte.

Czeidli József

A környékbeli iskolák közül Magyarpolányból, Nagyalásonyból, Devecserből, Kislődről, Városlődről, Úrkútról, Pápakovácsiból érkeztek alsó és felső tagozatos versenyzők, összesen 44-en jelentkeztek. Városi Attila iskolaigazgató köszöntőjében örömének adott hangot, hogy töretlenül népszerű a noszlopi szavalóverseny.

A képen látható gyerekek gyémánt minősítésben részesültek Első sor, balról jobbra: Varga Nóra (Nagyalásony), Marczi Adrián (Devecser), Miterli Virág (Városlőd), Sesztakov Dorottya, Panna (Noszlop). Második sor: Reinitz Zsanka (Pápakovácsi), Szikra Dorina (Noszlop) Dávid Eszter (Devecser)
Fotó: Czeidli József

A gyerekek legtöbb verset Arany Jánostól, Zelk Zoltántól, Gazdag Erzsitől, Nemes Nagy Ágnestől, Weöres Sándortól választottak, s a természet általuk megfogalmazott dicséretét zengték.

A zsűri elnöke, Szente-Takács Anna, a devecseri könyvtár és művelődési ház igazgatója és két értékelőtársa bronz, ezüst. arany és gyémánt minősítéseket adott ki korcsoportonként. A díjak átadása után közösen elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt, mellyel a víz világnapjáról is megemlékeztek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!