Rémálom

2021.12.04. 18:42

Végzetes hiba: tévedésből csonkítottak meg egy életre egy férfit

Érthetetlen, hogyan történhet meg ilyesmi.

Közel 3000 eurós pénzbirságra büntették azt a 43 éves osztrák sebészt, aki hatalmasat hibázott egy műtét során még májusban. Az eset szerdai bírósági tárgyalásán elhangzott, hogy az orvos egyik idős betegének amputálni kellett a lábát egy korábbi betegség szövődménye miatt,

ám a sebész tévedésből a másik, egészséges lábát amputálta.

Az idős áldozat felesége emberi mulasztásnak nevezte a tévedést, mint mondja, fogalma sincs, hogy történhet meg ilyesmi egy kórházban. A sebész állítása szerint nem hibázott, a beteg kórlapján ugyanis nem volt feltüntetve, hogy pontosan melyik lábat kell levágnia, felülvizsgálatra pedig már nincs lehetőség.

Csak később tűnt fel a baj

A beavatkozás után több nap is eltelt, mire a nővérek észrevették, hogy nem a beteg láb került eltávolításra. Az idős beteg egyébként azóta sajnálatos módon életét vesztette, a bíróságon özvegye képviselte őt az ügyben, aki egyébként egy 5000 eurós kártérítésre is jogosulttá vált – írja a Bors.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!