Malacszaporulat

2018.12.26. 09:00

A kínaiak 3 nap alatt megállapítják a sertések vemhességét

A technológiai fejlődés egyre elképesztőbb eredményeinek egyike most a kínai állattenyésztők munkáját segíti.

Az Alibaba Cloud új technológiájával rekordidő alatt állapítható meg a sertések vemhessége – számol be róla a magyarmezogazdasag.hu.

Mint írják, a kínai sertéstenyésztők általában csak jó néhány éves tapasztalat után, 21 napos gondos megfigyelést követően képesek megállapítani, hogy egy koca terhes-e. Ezt nem könnyíti meg a tény, hogy egy gazda átlagosan 80 állatot figyel meg egyszerre. Az új, mesterséges intelligencián alapuló fejlesztés viszont a háromhetes megfigyelést három naposra csökkenti. Az Alibaba Cloud terméke arcfelismerő kamerák segítségével képes felismerni a vemhességet a sertésekben.

A rendszer elemzi az állatok viselkedését, fizikai paramétereit, illetve táplálkozásuk változását is

- foglalja össze a cikk.

A technológiát a jövő év elejétől kezdik használni a cég egyes partnervállalkozásai.

A cikk ismerteti azt is, hogy Kínában ma mintegy 700 millió sertést tartanak, ami körülbelül a fele a világon élő összes sertésnek. A közelmúltban számos internetes cég állt elő olyan fejlesztésekkel, amelyek forradalmasíthatják a távol-keleti ország sertéstenyésztő iparát.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!