Nemesvámos

2017.09.07. 15:13

Sport-és szabadidőparkot avattak Nemesvámoson

Bruttó 43 millió forintos beruházásból valósult meg a településen az a sport-és szabadidőpark, amelyet ünnepélyes keretek között Ovádi Péter a Fidesz Veszprém megye 1-es számú választókerületi elnöke és Sövényházi Balázs polgármester adott át csütörtök délelőtt. A Patak parkban az úgynevezett street workout park eszközein kívül, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 10 millió forintos támogatásával, lábteniszpálya is épült.

Molnár Sándor

A terület a Green-city elvek alapján lett kialakítva, játszórészekkel, oktatóhellyel, természetes dombokkal. A szabadidőparkban helyet kapott még egy strandröplabda-pálya és a helyi nyugdíjas klub kezdeményezésére egy petanque pálya is. A park tervezése alulról jövő kezdeményezésnek köszönhetően indult, több generáció örömére.

A sport-és szabadidőparkkal kapcsolatban Ovádi Péter elmondta, hogy nagyon örül ennek a komplex fejlesztésnek, amely egy széles összefogás eredményeként valósult meg.

– Először is kellett hozzá egy jó ötlet. Kellett hozzá az újdonságokra nyitott településvezetés, és kellet hozzá egy jó gazdálkodás, hiszen a 43 millió forintos beruházásból 33 millió forintot a település adott hozzá. Kellett egy kicsit az állam is, mert a 10 millió forintos támogatásból készült el a lábtengópálya. Ami a legfontosabb és Nemesvámoson ez megvan, egy erős közösség is kellett hozzá, akinek meg volt erre az igénye, és majd használni is fogja – fogalmazott Ovádi Péter.

Sövényházi Balázs polgármester az alulról jövő kezdeményezés fontosságát emelte ki, amelynek az önkormányzatnál nagyon örültek. A lábtenisz pálya ötlete úgy született meg, hogy a játszótér melletti sakktáblát lábtenisz pályának használták a gyerekek, így derült ki, hogy szükség van egy ilyenre. A street workout eszközök ötletével egy helyi fiatal, Kovács Krisztián kereste meg az önkormányzatot. A nyugdíjasok a „Tízezer lépés” programban nyertek korábban petanque golyókat, amelyeket ki szerettek volna próbálni. Így jelentkezett a nyugdíjas klub részéről az igény, hogy egy petanque pálya is épüljön.

A park a Green city mozgalom elvei alapján valósult meg. Az eszközöket gyönyörű zöld, a mikroklímának megfelelő és fenntartható környezetbe helyezték. Az anyaghasználat során, a fenntarthatóság jegyében, a fa és a kő kapott nagy szerepet a parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!