Nemesvámos

2017.05.14. 10:52

Megmaradni kereszténynek és magyarnak - Harangszentelés Nemesvámoson

A fatimai jelenések 100. évfordulóján három új haranggal gyarapodott a Veszprém megyei Nemesvámoson épülő modern Fatima-templom.

A harangszentelésre az ünnepi szentmise előtt került sor. Márfi Gyula veszprémi érsek megáldotta a három új harangot, melyeket a településen élők és a vendégek szeme láttára emeltek a templomtoronyba. A napjainkban ritkán látott eseményt ünnepi szentmise, majd rövid műsor követte az épülő templomban, ezt követően kondultak meg az új harangok.

A harangszentelésen részt vett és köszöntőt mondott Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. A politikus emlékeztetett a harangok szerepére, kiemelve az idő múlásának jelzését, valamint a keresztény embereknek a szentmisére, vagy a közösség egy tagjának búcsúztatására hívását. A fiatalokhoz fordulva az államtitkár azt kérte: bárhol az országban járva meghallják a harangok hangját, gondoljanak ezekre az üzenetekre és arra a csodára, amit Nemesvámoson létrehoztak. Soltész Miklós kitért arra is, hogy a legkisebb harangot a fiataloknak szentelték Nemesvámoson. Ezzel kapcsolatban azt kérte, ha ez megszólal, az idősebbek imádkozzanak a gyerekekért és a magyar fiatalokért, hogy ők is vigyék tovább a kereszténységet. Ha ez így lesz, akkor kereszténységünkben és magyarságunkban is megmaradunk – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!