Nemesvámos

2017.08.20. 11:46

Díjakkal is ünnepeltek Nemesvámoson

A nemzeti ünnepen az önkormányzat képviselő-testületének döntése alapján hárman vehettek át "Nemesvámosért" emlékérmet.

Molnár Sándor

Kakuk András, a Zömbik „Fém és Műanyagfeldolgozó" Kft., valamint a Vámos-Vill Építő, Generálkivetelező és Kereskedelmi Kft. a település fejlesztése terén hosszabb időn át végzett kiemelkedő tevékenységükért kapták meg az elismerést, amellyel jelentősen hozzájárultak Nemesvámos anyagi és erkölcsi értékeinek gyarapításához, hírnevének öregbítéséhez. Kakuk András 27 éven át vezette a nemzetközileg ismert és híres Betyár Csárdát, amely ez idő alatt meghatározó szerepet töltött be a település közösségi életében.

A „Nemesvámosért” emlékérmesek, kiegészülve a Fite-díjasokkal és a „Virágos Vámosért” versenyen elismerésben részesültekkel

A Zömbik Kft. amely 21 éve, illetve a Vámos-Vill Kft. 14 éve van jelen a községben a helyi lakosok számára is érzékelhető módon, és kiemelkedő mértékben járultak hozzá Nemesvámos és a helyi gazdaság fejlődéséhez. A díjat a két vállalkozás képviseletében az ügyvezetők, Zömbik Zoltán és Csőgör Imre vették át augusztus 20-án Sövényházi Balázs polgármestertől.

Zömbik Zoltán és Csőgör Imre ügyvezetők, Mustos István alpolgármester, Sövényházi Balázs polgármester és Kakuk András az ünnepség után
Fotó: a szerző

Négyen részesültek „FiTe-díjban", amelyet a képviselőtestület a községben élő, tehetséges fiatalok támogatására alapított. A díjban az a nemesvámosi lakóhellyel rendelkező, 25. életévét be nem töltött fiatal részesülhet, aki kimagasló eredményeket ért el a sport, a zene, a tánc, az irodalom, valamely tudományág vagy képzőművészeti ág területén. A négy idei díjazott: Antal Dóra Petőfi –díjas diák, Csizmadia Márk táncos, Kéri Bianka és Kéri Bettina pedig kiemelkedő sport teljesítményéért vehették át az elismerést.

Az Augusztus 20-i ünnepségen adták át a „ Virágos Vámosért" verseny díjait is. A szép kertek  versenyében Kéri Dénes és családja végzett az első helyen. Második díjat kapott Fuchs Mónika és családja, míg a harmadik helyezést Páhi László és családjának ítélte a zsűri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!