Nemesvámos

2017.03.06. 13:39

Az utolShow – "öregszik” a nemesvámosi ifiklub

A NIK-farsangon alapvető követelmény, hogy csak jelmezben léphetnek be a résztvevők, de ezt az évek során már megszokták a vendégek.

Molnár Sándor

A Nemesvámosi Ifjúsági Klub 2010 augusztusában jött létre, azzal a céllal, hogy a községben összefogja az ifjúságot, és számukra hasznos és kulturált programokat szervezzen. Legnagyobb sikerrel a télapó ünnepségeket és a farsangot rendezik meg már évek óta. Utóbbit, igaz kicsit kicsúszva a mulatság hagyományos időszakából, az elmúlt szombaton tartották a kultúrházában.

A Belga együttes, történelmi személyek és mesehősök is megjelentek az idei farsangon
Fotó: Molnár Sándor

– Hetedik éve rendezzük meg ezt a helyi fiatalok által kreált eseményt. Sikerült hét év alatt felfejlődnünk, de a probléma az, hogy közben kiöregedtünk. Ez a generáció felnőtt, dolgozik, munkája van, ezért szeretnénk új tagokat bevonzani. Esetleg elkezdeni más fiatalokkal és nem feltétlenül ilyen programokkal. Meglátjuk, hogy mire lesz nyitott az új generáció – mondta el Bárdos Zoltán a rendezvény egyik szervezője.

Nincs könnyű dolga az ifjúsági klub „öregjeinek", de mint megtudom ötlet és lehetőség az van a fiatalításra.  Már a farsang szervezésekor a közösségi oldalakat felhasználva próbáltak nyitni a lehetséges új, 18-20 éves tagok felé.

A NIK farsangja esetén alapvető követelmény, hogy csak jelmezben léphetnek be a vendégek, de ezt az évek során már megszokták a résztvevők. Ez adja meg a rendezvény komolyságát, vélekednek a szervezők, akik valamit nagyon jól csinálhatnak, mert az idei mulatságra 98 vendég érkezett. Jöttek Puláról, Ösküről, Berhidáról és Veszprémből is. Természetesen, a hagyományosan jó és ötletes jelmezekből nem volt hiány. Minden résztvevő kapott egy számot érkezéskor, és demokratikus úton döntöttek a farsangolók a legjobb öltözékről. Nagy sikert aratott a „kő, papír, olló „ jelmezbe bújt hármas, de a versenyt a résztvevők szavazatai alapján 2017-ben az elefánt nyerte.

Fotók: Bárdos Zoltán

A szervezőknek sikerült rengeteg támogatót maguk mellé állítani és a programot a helyi önkormányzat is kiemelten támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!