Nemesszalók

2016.12.22. 18:43

Álljunk meg egy énekszóra! - Meghitt ünnepvárás Nemesszalókon

Nemesszalók – Hagyományosan advent negyedik hétvégéjén gyűlnek össze a falubeliek az evangélikus gyülekezet hívására, hogy egységben, keresztény dalokkal hangolódjanak karácsonyra.

Laskovics Márió

Idén immár ötödik alkalommal szervezte meg a Nagyalásony-Dabrony-Nemesszalóki Társult Evangélikus Egyházközség az Álljunk meg egy énekszóra! nevű ünnepváró rendezvényét december 18-án a művelődési ház előtt felállított adventi koszorúnál. A meghitt, vidám hangulatú éneklés végén Árus-Kovács Gábor helyi plébános és Pethő Judit evangélikus lelkész megáldotta a jelenlévőket.

- A civil kezdeményezésű program célja az volt, hogy lelkükre hatva összehozzuk az embereket, hogy ne csak vásárlással töltsék a karácsony előtti időt, hanem örüljenek egymásnak. A szlogent anno a lányom találta ki, a kínálat pedig adta magát a részünkről, mert a faluban többünknek is van bora. Idén forralt borból körülbelül harminc, teából pedig tizenöt liter fogyott el, mindenki hozta a saját bögréjét – tájékoztatott Filátzné Páli Judit, a Nemesszalóki Evangélikus Gyülekezet felügyelője.

Fotó: Buzásné Mógor Adrienn

- Minden évben kinyomtatunk evangélikus és katolikus énekeket, s kiosztjuk, hogy együtt dalolhassunk egységben, felekezeti hovatartozás nélkül. Öt évvel ezelőtt, az esemény életre hívásában nagy segítségünkre volt a helyi Őszidő énekkar Kocsiné Dorner Mónika vezetésével, valamint az akkori óvodások Balogh Zsuzsa óvodapedagógus vezetésével. Hálásan köszönöm nekik, Kovács Ildikó helyi kántornak, a lelkipásztoroknak, illetve mindazoknak, akik azóta is részt vettek rendezvényünkön – mondta el a főszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!