töltekezés

2017.12.19. 14:35

Dalolva várták a karácsonyt a nemesszalókiak

A helységben egy ötletes civil kezdeményezés révén már hatodik alkalommal töltekeztek együtt, dalolva várva a karácsonyt.

Laskovics Márió

A Nemesszalóki Evangélikus Gyülekezet idén hatodik alkalommal rendezte meg vasárnap este Nemesszalókon, Filátzné Páli Judit felügyelő asszony vezetésével, a már hagyománnyá vált „Álljunk meg egy énekszóra!” elnevezésű ünnepváró rendezvényét a ráhangolódás jegyében.

Mintegy százan énekeltek együtt ünnepváró dalokat a falu karácsonyfájánál, a helyi képviselő-testületi tagok verset mondtak Fotó: Kókay Luca

Buzásné Mógor Adrienn presbiter beszámolt róla, hogy advent harmadik vasárnapján a falu karácsonyfája előtt gyűltek össze a nemesszalókiak közös éneklésre, amelyen felekezeti hovatartozás nélkül vehettek részt a helyi lakosok. Fodor Csilla presbiter köszöntötte a megjelenteket. Beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy ebben a rohanó világban, ilyenkor egy kicsit lassítsunk, figyeljünk egymásra, hangolódjunk együtt az ünnepre.

Nemesszalók Község Önkormányzatának képviselő-testülete is csatlakozott a rendezvényhez, a testület tagjai verset mondtak. Ezt követően együtt énekelt a közel száz résztvevő. A gyülekezet tagjai forró teával és forralt borral látták vendégül a megjelenteket, akiket a rendezvény zárásaként Pethő Judit evangélikus lelkésznő megáldott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!