Nagyvázsony

2016.10.07. 19:40

Tiszteletbeli székely - Elismerés Fábry Szabolcs polgármesternek

Nagyvázsony, Oklánd - Fábry Szabolcs az erdélyi magyarságért folytatott 1988-1990-es tevékenységéért, székelyföldi táborszervezői munkájáért, a vidékfejlesztésben a magyar-magyar kapcsolatok elősegítéséért és a Kinizsi Szövetség életre hívásáért Tiszteletbeli székely címet vehet át a romániai Oklándon.

Heffler Péter

Minden magyar, magát magyarnak valló vagy a székelységgel rokonszenvező személy jogosult a Tiszteletbeli székely cím elnyerésére, illetve az, aki munkája által kötődik Erdélyhez. Az elismerést még 2004-ben hét embernek osztották ki először, azóta pedig olyanok, mint például a mesemondó Berecz András, illetve Kövér László, az Országgyűlés elnöke vált tiszteletbeli székellyé.

Fábry Szabolcs megtiszteltetésnek veszi az elismerést Fotó: Penovác Károly

A Hargita megyei Oklándon tartandó, szombati ünnepségnek megyei kötődése is lesz, ugyanis Fábry Szabolcsot, Nagyvázsony polgármesterét is kitüntetik. - Nagyon meglepődtem a megtisztelő hír hallatán, hiszen olyan régi munkásságomat, mint a rendszerváltás utáni időkben szervezett gyerektáborok, a cserkészet keretei között még 1994-ben rendezett székely vándortábor, vagy az ezt követő ifjúsági, illetve téli táborok is bekerültek a méltatásba. Megemlítik azt is, hogy az 1989-es romániai forradalom után rögtön márciusban elsőként fogadtunk erdélyi kisdiákokat. Nagyvázsony polgármesterének azért is esik különösen jól a méltatás, mert a fiatalokon való segítés számára is nagy támaszt adott.

- Mindig jó szívvel és tisztességesen végeztem ezt a munkát, jólesik, hogy díjazzák - mondta Fábry Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!