Nagyvázsony

2017.05.25. 17:07

Házhoz mentek a rendőrök Vázsonyban

A településre érkezett a JÁRásŐr szolgálat soron következő állomása, amely a rendőrség „Házhoz Megyünk!” elnevezésű bűnmegelőzési programja keretében valósul meg.

Molnár Sándor

A járásőr szolgálat során a falu vezetői, a körzeti megbízottak és a polgárőrök közösen járták be a település utcáit és beszélgettek el a helyiekkel.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Házhoz Megyünk programjának egyik fontos pillére az, hogy azokat az idős embereket szólítják meg, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy elmenjenek a különböző fórumokra, személyesen felkeressék a körzeti megbízottat, netán telefonjuk sincsen. Előzetes felmérés alapján a rendőrök főleg őket keresik fel, hogy megtudják vannak-e olyan problémáik, amelyekben segítségre szorulnak – tájékoztatott Miklósi György r. százados.

Miközben a szolgálat a falut járta, az iskolában az első és második osztályos tanulókat a nyári szünetre készítették fel a rendőrség munkatársai, az idősebb korosztály pedig prevenciós előadáson vett részt.

Fábry Szabolcs polgármester elmondta, hogy nagyon jó a közbiztonság a faluban, de folyamatosan tesznek is azért, hogy ez az állapot fent maradjon. Ezt a célt is szolgálta a közvilágítás korszerűsítése. A járásőr program főleg az idősekre koncentrálva segít abban, hogy megerősítsék a biztonságérzetet az emberekben. Érezzék az odafigyelést, a törődést és elbeszélgessenek velük egyéb dolgokról is. Mivel a nyugdíjas korosztály napközben is otthon van, a közbiztonság szempontjából olyan dolgokat is megtapasztalhat, amire ha felhívja a figyelmet, akkor ezeket lehet kezelni akár a polgárőrség vagy a rendőrség segítségével. Szerencsére az idős emberek a bejárás során elmondták, hogy jól érzik magukat a településen.

Így van ezzel Péntek Imréné Emma néni is, aki szerint csend és nyugalom van a faluban. A kezdeményezést nagyon jónak tartja és örömmel venné, ha még gyakrabban találkozhatna a szolgálat munkatársaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!