Nagyalásony

2016.10.26. 20:25

Kamera figyeli a közterületeket

Nagyalásony - Önerőből, csaknem négymillió forintért építették ki és szerelték fel a kamerarendszert a településen. A legmodernebb technikát képviselő rendszert, amely a nap 24 órájában, éjszaka is értékelhető minőségű felvételeket készít, a múlt hé-ten adták át.

Tisler Anna

Az ünnepségen részt vett Szoboszlai Tibor alezredes, az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője, Szappan Csaba, a Pápai Rendőrkapitányság vezetője, Bakos András devecseri őrsparancsnok, Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője, Kristóf János, a régió polgárőr vezetője és Szűcs Tamás, a nagyalásonyi polgárőr egyesület elnöke.

Sánta Károly, a rendszert telepítő vállalkozás ügyvezető igazgatója, Csöngei Gábor és Szoboszlai Tibor vágja át a szalagot a térfigyelő rendszer átadásán. Tizenöt kamerát szereltek fel Nagyalásonyban
Fotó: Tisler Anna

Csöngei Gábor polgármester elmondta, hogy miután a község által beadott pályázatot elutasították, elhatározták, saját erőből valósítják meg a beruházást. A képviselő-testület számára fontos, hogy a lakók biztonságban éljenek. Jelenleg 15 kamera figyeli a közterületeket, de a rendszer tovább bővíthető. A jogszabályok előírásainak megfelelően csak az önkormányzati területeket, épületeket és a közterületeket figyelhetik. Több lakóépületre is szereltek fel kamerát, minden felkeresett tulajdonos hozzájárult ahhoz. Ifj. Csöngei István azt is vállalta, hogy a berendezés energiafogyasztását fizeti. A felvételek a körzeti megbízott irodájában nézhetők. A helyiségben a szolgálatot teljesítő polgárőr és a rendőr tartózkodhat. A videófelvételeket a törvényben meghatározott ideig tárolják, majd utána megsemmisítik. A rendszer a bejövő utak forgalmát, a tereket, utcákat, a Ludas-tó területét figyeli.

Szoboszlai Tibor elmondta, hogy a kamerarendszernek főként a bűncselekmények megelőzésében van fontos szerepe. A lakosság bizton-ságérzetét növeli, és a közbiztonság, a vagyonbiztonság és közlekedésbiztonság javítását szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!