Mozitipp

2017.07.26. 19:41

Trónok harca gyorstalpaló

Ajka - Közeleg a tél. Ezt a mondatot csak a beavatottak értik, akik immár hét éve követik a fordulatos és izgalmakban bővelkedő tv sorozatot, a Trónok harcát.

Vajda Georgina

A lassan már világklasszis színészeket felvonultató népszerű televíziós sorozat minden évben képes valami újat mutatni, amitől a rajongók álla leesik az egyes epizódok végén. Ki ne hallott volna már a Falról, a közeledő télről és a Másokról, akik állandó rettegésben tartják a Hét Királyságot? Említhetnénk akár a Sárkányok Anyját is, aki megállíthatatlanul vonul az őt megillető trón felé hűséges katonáival, a Makulátlanokkal.

George R. R. Martin író egy fiktív világot álmodott meg könyveiben, ugyanakkor lépten-nyomon felfedezhetünk a történetben társadalmi igazságtalanságokat, nők és férfiak közti ellenségeskedést, és a hét főbűn minden egyes elemének találkozását.

A regényekből készült sorozat idén csak hét epizóddal örvendezteti meg a közönséget, de már rögtön az első részben felkeltették a nézők lankadatlan figyelmét és érdeklődését: egy rövidke szerep erejéig megmutatták napjaink legtehetségesebb énekesét, Ed Sheeran-t, akinek dalait a rádiók slágerlistájának élmezőnyében hallhatjuk hétről-hétről, és persze ő énekelte a méltán sikeres A hobbit – Smaug pusztasága című film betétdalát is.

Ezért is lehet annyira imádni napjaink legnépszerűbb sorozatát: mindig meglep, megújul és a történetet körülölelő misztikumból sincs hiány. Egyre jobban közeledünk a végéhez. Vajon kié lesz az áhított Vastrón? Egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a tél már itt van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!