Telekom Veszprém

2015.05.19. 16:50

Huszonharmadszor bajnok a Veszprém! Momir Ilic világklasszis teljesítményt nyújtott, 14 gólt szerzett

Szeged – Zsinórban nyolcadszor is bajnok az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttese, miután a döntő második mérkőzésén, Szegeden is meggyőző győzelmet aratott. A találkozón kiemelkedett Momir Ilic teljesítménye, aki tizennégy gólig jutott!

B. Virág Rita

Szeged-Veszprém

29:31 (10:17)

Szeged, 3500 néző. V.: Herczeg, Südi. Szeged: Sierra – Bombac 3 (2), Ilyés 4, Kallman 6, Blazevic, Zubai, Prodanovic 2. Csere: Wyszomirsky (kapus), Parrondo 2, Balogh 4 (3), Ancsin 3, Robledo 3, Vranjes 1, Vadkerti 1. Edző: Juan Carlos Pastor. Veszprém: Mikler – Gulyás, Nagy 2, Chema, Nilsson 3, Ilic 14 (4), Ugalde 4. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Terzic, Zeitz, Iváncsik 4, Lékai 4, Marguc. Edző: Carlos Ortega.

Kiállítások: 16, ill. 22 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 4/4.

Megható pillanatokkal kezdődött a férfi kézilabdázók bajnoki döntőjének második mérkőzése Szegeden. A tizenhat évig a Tisza-parti együttesben kézilabdázó Vadkerti Attila utolsó alkalommal szerepelt szegedi színekben, a jövő évadban ugyanis nem számít rá Juan Carlos Pastor edző. Méltóképp búcsúztak tőle a társai is, mindenki Köszönjük Körte! feliratú pólóban vonult be a bemutatásra.

Ilyés átlövésével indult a derbi, Nagy egalizált. Az első öt percben rendre a Szeged vezetett, főleg Ilyés volt elemében, aki három gólt szerzett ebben a szakaszban, míg a Veszprém újra és újra egyenlített (4:4). Nagy labdaszerzése után először jutott előnyhöz a címvédő.

Nagy kapott két percet, aztán a feszültség szó szerint tapinthatóvá vált, amikor Blazevic lekönyökölte Zeitzet. A szegediek beállója Iliccsel, aztán Chemával is összeszólalkozott, ment a lökdösődés, amit a veszprémiek bánhattak, mindkét „nagyszájút” a padra küldték, így hármas hátrányban küzdött a vendég csapat.

A szegedi Dean Bombac (b) és a veszprémi Christian Zeitz a férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzéseként vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a szegedi sportcsarnokban 2015. május 19-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó

A Szeged megpróbálta kihasználni az emberelőnyt és két góllal 6:5-re alakította az állást. Lékai harcolt ki hetest, Ilic pedig egyenlített.

Szinte folyamatosan emberhátrányban kézilabdázott a bakonyi társaság, előbb Schuch, majd Ilic kapott két percet, s ezzel újra egál volt a meccs (8:8).

Ilic hétméteresével ismét a Veszprém neve mellett szerepelt a magasabb szám. S ettől kezdve a bajnok már nem engedte ki a kezéből a vezetést. A szegediek nyolc percig képtelenek voltak bevenni Mikler kapuját, ellenben a túloldalon öt is esett, így a 23. percben 8:13 állt az eredményjelzőn.

A veszprémi Schuch Timuzsin (b) és a szegedi Dean Bombac a férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzéseként vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozón a szegedi sportcsarnokban 2015. május 19-én.
MTI Fotó: Kovács Anikó

Továbbra is bőkezűen osztogatta a játékvezetői páros a kiállításokat, Bombac, Nilsson, majd ismét Bombac pihent kényszerűen, Ilic négy góljával pedig 10:17-re alakult a félidei állás.

Szünet után láthatóan feljavult a Szeged támadó szekciója, Ancsin és Kallman is megtalálta a góllövő kesztyűjét, a házigazdák pedig felzárkóztak 16:20-ra, sőt Zeitz két perce után Balogh 17:20-ra alakította az állást.

Iváncsik emberhátrányból nagyon fontos gólt szerzett, de 19:23 után ismét a kettőért jöhetett a Szeged. Hazai gól helyett azonban Ilic vette be a szegedi kaput (19:24).

Újabb kiállításokat hozott a hajrá, s a megállíthatatlan Ilic vezérletével biztosan tartotta a különbséget a Veszprém.

Az utolsó másodpercekben Nagy László a pályára lépő Vadkerti Attila kezébe nyomta a labdát, aki megszerezte a találkozót lezáró gólt (29:31).

A veszprémiek balátlövője, Momir Ilic megállíthatatlan volt, összesen tizennégy gólig jutott
Fotó: Penovác Károly

A bajok Veszprém játékosai ünnepelnek a férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzéseként vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozó után a szegedi sportcsarnokban 2015. május 19-én. Megvédte bajnoki címét a Veszprém, miután 31-29-re legyőzte a szegediek csapatát.
MTI Fotó: Kovács Anikó

A bajok Veszprém játékosai feldobják vezetőedzőjüket, Carlos Ortegát a férfi kézilabda NB I döntőjének második mérkőzéseként vívott MKB-MVM Veszprém - MOL-Pick Szeged találkozó után a szegedi sportcsarnokban 2015. május 19-én. Megvédte bajnoki címét a Veszprém, miután 31-29-re legyőzte a szegediek csapatát. MTI Fotó: Kovács Anikó

 

Nem volt ideje a gólokat számolni

Momir Ilic fantasztikusan kézilabdázott Szegeden. A szerb világklasszis produkcióval rukkolt elő, összesen tizennégy gólt szerzett. A talákozó végén úgy nyilatkozott, a derbi közben nem volt ideje számolgatni, egyszerűen szerette volna a legjobbját hozni. – Jó szezont futottunk, de még nincs vége. Szeretnénk örömet okozni az egész országnak – utalt a közelgő Final Fourra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!