Telekom Veszprém

2015.10.12. 16:04

Nem Zovko lesz a Veszprém edzője

Veszprém - Továbbra is megy a találgatás, hogy Carlos Ortega menesztése után vajon Javier Sabate marad-e az idény végéig, esetleg hosszú távon, vagy netán új edző érkezhet a veszprémi férfi kézilabda együttes élére.

B. Virág Rita

Az már biztos, hogy azok, akik a horvát Zdravko Zovkot várták a veszprémi kispadra, azoknak a csalódniuk kell. A királynék városában korábban hét évet eltöltő tréner valóban Magyarországon, ám nem Veszprémben, hanem Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Zovkot egyébként sokan szívesen látták volna újra a magyar bajnok élén, mert vele érte el a klub első nagy sikerét a BL-ben, 2002-ben a döntőig menetelt a többek között a Saracevicet, Jovicot, Dzombat, Csoknyait, Pásztort soraiban tudó alakulat.

Zovko a veszprémi évek után női csapatoknál tevékenykedett és valószínűsíthető volt, hogy nem fog újra férfiakkal dolgozni. Bár a Veszprém legutóbbi, zágrábi fellépésén jelen volt a szakember és a találkozó után az öltözőfolyosón Hajnal Csaba klubvezetővel is együtt látták, ezért egyes szurkolók már arról beszéltek, hamarosan a Veszprém Arénában is köszönthetjük.

Zdravko Zovko végül az NB I-es Dunaújváros trénere lett, miután Mátéfi Esztert a múlt héten menesztették. Rövid ideig a Füreden is edzősködő György László irányította a Duna-parti csapatot, de ez csak átmeneti időszak volt. Zovko szerződése a szezon végéig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!