Telekom Veszprém

2015.08.22. 20:26

Montpellier-Veszprém: ez jóval szorosabb volt

Hatalmas csatában második mérkőzését is megnyerte a veszprémi férfi kézilabda együttes a francia városban zajló EuroTournoi felkészülési tornán, így vasárnap délután az aranyéremért játszhat.

B. Virág Rita

Montpellier-Veszprém 28:29 (16:17)

Legjobb góllövők: Gajic 11, Giugou 4, Gaber 4, ill. Lékai 4, Nagy 4, Marguc 4, Iváncsik 3, Ilic 3, Palmarsson 3.

A veszprémi csapatkapitány találatával kezdődött a Montpellier elleni találkozó, amire Gaber gyorsan válaszolt, ám Nagy újabb góljával 1:2-re alakult az állás. Palmarsson és Timuzsin is eredményes volt, s a 6. percben 1:4 állt az eredményjelzőn. A remek kezdés dacára nem sokáig örülhettünk, mert a jó erőkből álló franciák a 12. percre felzárkóztak (5:6).

Palmarsson duplája és Iváncsik gólja után ismét háromra nőtt a különbség, azonban a szívós gallok gyors és eredményes támadásokkal a 20. percre egalizáltak (12:12). Kissé megakadtak a veszprémi támadások, ezért Ortega mester időt kért, tanítványai pedig megfogadták a tanácsait, mert újabb fordulatot követően 12:16-ra alakították az eredményt. Ebben a pillanatban senki nem hitte, hogy a félidő végére csak egy lesz közte, pedig néhány apró veszprémi hiba után 16:17-et mutatott az eredményjelző a szünetben.

Fordulás után is folytatódott a nagy küzdelem, s hiába szerzett újra három gólos előnyt a Veszprém, ez a 41. percre teljesen elolvadt (22:22). A hátralévő időben egyik fél sem termelte a gólokat, viszont a védekezésre annál jobban odafigyeltek. Az 51. percben 26:25-re vezetett a Montpellier, az 57. percben pedig 28:28 volt az állás. Kavticnik kapott két percet, ami sorsdöntőnek bizonyult, mert Palmarsson blokkolt lövése után Marguc már nem hibázott. A túloldalon Giugou próbálkozása akadt el Alilovicban, így a Veszprém vasárnap a tornagyőzelemért játszhat.

Az 5. helyért 13 órától Chambery-La Rioja mérkőzés lesz. A bronzéremért a Montpellier találkozik a Schaffhausennel, míg az aranyéremért a PSG és a Veszprém találkozik 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!