Telekom Veszprém

2015.05.27. 13:37

Maximális célok a final fouron

Veszprém - Mikler Roland szerint huszonöt gól alatt kell tartani a németeket ahhoz, hogy legyen esélyük bejutni a döntőbe.

B. Virág Rita

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét, a final fourt most hétvégén rendezik meg Kölnben, ahol a veszprémi alakulat a német sztárcsapattal, a THW Kiellel találkozik az elődöntőben.

- Nem mi vagyunk a final four favoritjai, de talán épp ezért nyerhetünk - hangsúlyozta a Naplónak Andreas Nilsson, a bakonyiak svéd beállója, aki két évvel ezelőtt már magasba emelhette a különlegesen szép Bajnokok Ligája-trófeát.

Nilsson akkor még a Hamburg játékosa volt, és csapata óriási meglepetésre, a spanyol Barcelonát 30:29-re legyőzve diadalmaskodott.

- Két évvel ezelőtt nekem már sikerült nyernem, akkor is esélytelenként. Tavaly pedig a Flensburg szerezte meg a végső győzelmet úgy, hogy arra senki sem számított. Szerintem semmi sem lehetetlen. Bár a németek hazai pályán játszanak majd, de nekünk arra kell végig koncentrálni, hogy egy meccsen bármi megtörténhet - vélekedett a svéd válogatott.

Andreas Nilsson (balról az első) két esztendeje már nyert Bajnokok Ligáját, Nagy László
pedig (jobbról az első) pedig már két alkalommal is átélhette a Barcelonával a sikert
Fotó: Penovác Károly

Mikler Roland tavaly az EHF-kupában játszott négyes döntőt, és akkor a Szegeddel átélhette a hasonló tornák hangulatát, illetve azt, hogy milyen érzés megszerezni a végső sikert.

- Nagyon várom már a final fourt - kezdte a zseniális kapus. - Szerintem teljesen más lesz, mint az EHF négyes döntője. Óriási harcra számítok a Kiel ellen. Úgy gondolom, elsősorban a védekezés és a kapusok teljesítménye dönt majd. Ha sikerül huszonöt gól alatt tartanunk a zebrákat, akkor lehet sanszunk ellenük, annak ellenére, hogy ők szinte hazai pályán, otthoni közegben érezhetik magukat a sok német szurkoló miatt.

Mikler Roland hozzátette, nem érzi úgy, hogy a kölni helyszín miatt mínuszról indulna a Veszprém.

- Nagyon hosszú és küzdelmes hatvan perc elé nézünk. Szerintem nemcsak mi, hanem a Kiel is így van ezzel. Magabiztos játékot várok magunktól, hiszen eddig is azt nyújtottuk. Maximális célokkal érkezünk Kölnbe, nem elégszünk meg csak az éremmel. Egy sportolót csakis a legjobb eredmény érdekelhet, nem elégedhet meg ennél kevesebbel - összegzett a válogatott hálóőr.

A veszprémiek közül egyébként már többen átélhették a siker csodás ízét. Christian Zeitz a THW Kiel színeiben például háromszor is győzött. Nagy László a Barcelonával kétszer volt BL-győztes, Cristian Ugalde szintén a spanyolokkal egyszer, míg Momir Ilic a THW Kiellel ugyancsak kétszer emelhette magasba a serleget. Andreas Nilsson pedig két éve a Hamburggal végzett az élen.

Akadnak olyan játékosok is, akiknek még nem adatott meg egyszer sem a győzelem, pedig többször is közel álltak hozzá. Iváncsik Ger és Gulyás Péter például 2002-ben a döntőig jutott, ahol aztán a német Magdeburg két igen emlékezetes összecsapáson jobbnak bizonyult.

Lezárult az Ilis-kérdés

Kálomista Gábor, a veszprémi kézilabdaklub társ-elnöke úgy nyilatkozott, a Barcelonával hírbe hozott szerb átlövő nem igazol el, és kitölti veszprémi szerződését, amely majd csak két év múlva jár le. Részletek itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!