Telekom Veszprém

2015.05.28. 09:13

Két kézilabdás hosszabbított, elutazott a csapat az évad legfontosabb eseményére

Veszprém – Az évad legfontosabb eseményére csütörtökön útnak indult a veszprémi férfi kézilabda együttes. Az úticél Köln, ahol a sportág Bajnokok Ligájának négyes döntőjét, a final fourt rendezik.

B. Virág Rita

Mielőtt útnak indult volna a társaság, kiderült, hogy két játékossal is szerződést hosszabbított a klub.

Két évvel meghosszabbította szerződését Mikler Roland kapus és Lékai Máté irányító.

A veszprémi férfi kézilabda együttes a nyáron szerződtette mindkét játékost, akkor 2017. június 30-ig szóló kontraktust kötöttek. Most mindkét játékos további két évvel hosszabbított, így munkaviszonyuk már 2019. június 30-ig tart.

Mikler Roland, a klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint, úgy fogalmazott, öt perc gondolkodási időt kért, de alig öt másodperc alatt eldöntötte, hogy szívesen marad a királynék városában.

Lékai Máté pedig azt mondta, képesnek érzi magát, hogy hasznos tagja legyen a világ egyik legjobb kézilabda együttesének.

Mindketten kihangsúlyozták, pályafutásuk eddigi legizgalmasabb és legnehezebb hétvégéje előtt állnak.Ugyan csak szombaton 18 órakor kezdődik a német THW Kiel elleni találkozó, ám Carlos Ortega és legénysége már csütörtök délben útra kelt, hiszen pénteken a helyszínen számos kötelezettségnek muszáj eleget tenniük.

Először is pénteken 11 órától edzése lesz a bakonyiaknak a kölni Halle Ostheim csarnokában. Kora délután 13 órától hivatalosan is megkezdődik az esemény, először is ismertetik a 2014/15-ös szezon All star csapatát. A legjobbak között több veszprémi játékosra is lehetett szavazni, például Mikler Rolandra, Momir Ilicsre, vagy Renato Sulicra. Az persze majd csak a kölni Hotel Radisson BLU-ban derül ki, hogy a trióból, melyik játékos jutott be az idény legjobb hét kézilabdázója közé.

Ugyanitt utoljára még lehetőség nyílik az újságírók előtt, hogy kifaggassák a csapatok képviselőit az esélyekről. A veszprémieket Ilic, Nagy, Zeitz, Ortega és Hajnal Csaba képviseli majd. Este a Lanxess Arénánál tartják az Opening Partyt, ahol a résztvevőket hivatalosan is bemutatják a nagyközönségnek. Másnap pedig jöhetnek az izgalmas elődöntők.

Mit is mondott Carlos Ortega mester?

A tavaszi idény kezdete előtt a Napló interjút készített Carlos Ortega vezetőedzővel. Akkor a kiváló tréner úgy fogalmazott, nyugodt szívvel elfogadná tavaszra is az őszi mérleget, amikor tizenkilenc siker mellé egy fiaskót gyűjtött össze a csapat. Ortega úgy vélte, talán még a csoportmeccseken, Montpellierben beleférhet egy fiaskó. Nos, azóta tudjuk, egy vereség becsúszott Szkopjéban, de másutt nem. Lehet, hogy ez azt jelenti BL-győztes lesz a Veszprém?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!