Telekom Veszprém

2016.02.02. 19:05

Elképesztő fölényben játszott a Veszprém, az új másodedzőt is láttuk!

Veszprém – Nem okozott különösebb nehézséget a horvát Nexe legyőzése az MVM Veszprém számára a férfi kézilabda SEHA-Ligában. A klubtól megtudtuk, szerdán bejelentik az új másodedző kilétét.

B. Virág Rita

Veszprém, 2000 néző. V.: Brunovsky, Canda (szlovákok). MVM Veszprém: MIKLER – MARGUC 6, Terzic 1, LÉKAI 8, Nilsson 5, Ilic 6 (3), IVÁNCSIK 4. Csere: Gödör (kapus), Schuch 1, Palmarsson 2, Chema, Zeitz 1, Tóth A. 2, Füzi 1, Szita 2 (1), Szeitl. Edző: Javier Sabate. Nasice Nexe: Juzbasic – Zrnic 3 (3), Nenadic 2, Mrdenovic 1, Vegar, Jurjevic 3, Eter. Csere: Lelic (kapus) Halilkovic 3, Sokolic, Barisic 2, SRSEN 3, Nuic 3, Herceg 1, Crnic. Edző: Zdenko Kordi.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Egyből piros: Herceg a 48. percben.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

A 2016-os esztendő első tétmérkőzését a SEHA-Ligában, a horvát Nexe ellen játszotta az MVM Veszprém alakulata. Az Európa-bajnokságról hazatérő játékosok pihenőt kaptak, a helyükre fiatalokat nevezett Sabate mester: Gödör Bence, Szeitl Erik, Szita Zoltán, Tóth Attila és Füzi Dániel is keretbe került az utánpótlás csapatból.

Jó hír, hogy újra keretben volt Momir Ilic, aki teljesen felépült kéztöréséből és újra a csapatban üdvözölhettük Christian Zeitzet is.

Fotó: Melczer Zsolt

Ilic hetesével indult a mérkőzés, majd Jurjevic egyenlített. A hazaiak nagy kedvvel játszottak és a 8. perc végén már 5:1-re vezettek. A Veszprém remekül védekezett, és könnyű gólokkal a 10. percben már 8:2 állt az eredményjelzőn.

A félidő derekához közeledve 10:2-nél időt kértek a horvátok, meg is lett az eredménye, hiszen szép  figura végén Barisic szépített. Ezt leszámítva elképesztő fölényben játszott az MVM.

A 19. percben Sabate pályára küldte a vállsérüléséből felépült Zeitzet, aki egyelőre jobbszélsőként tért vissza, mellette Tóth Attila szerepelt jobbátlövőben.

A félidő végéhez közeledve sem változott a játék képe, a SEHA-Liga címvédője könnyedén lőtte a szebbnél szebb gólokat. A legnagyobb tapsot viszont Christian Zeitz kapta, aki négy hónapos kihagyás után megszerezte első találatát.

A szünetben a szurkolók többsége azt találgatta, ki lehet az a fiatalember, aki ugyanolyan szerelést viselt, mint a szakmai stáb többi tagja és bőszen jegyzetelt a kispad mögött. Nyilván ő az új másodedző, de a klub egyelőre nem jelentette be a személyét.

Fotó: Penovác Károly

A térfélcserét követően bőven akadt módja az MVM-nek gyakorolni, új védekezési variációkat is láthattunk, támadásban pedig rengeteg ziccert és nagyszerű találatokat jegyezhettünk fel.

A Nexe valójában könnyed ellenfélnek bizonyult, a hajrá 33:16-os állásról kezdődött. Szólnunk kell még Miklerről, aki nagyszerű védéseivel teljesen elbizonytalanította a vendégek játékosait. A végén az ifjú Szita Zoltán és Szeitl Erik is pályára léphetett, előbbi remek góllal mutatkozott be (37:19).

Az utolsó két percre a 16 esztendős Gödör Bence is beállt a kapuba, a meccs utolsó gólját Szita szerezte hétméteresből.

Javier Sabate: - Komolyan vettük a mai mérkőzést, keményen készültünk rá. A Nexe jó eredményeket ért el ebben a szezonban, sok erős ellenfelet legyőzött. Örülök a mai eredménynek, hiszen sokan csak most érkeztek vissza az Eb-ről, azt hittük, ennél nehezebb dolgunk lesz. Ezen az úton kell tovább haladnunk, hogy elérjük a céljainkat. A mérkőzés kulcsa az volt, hogy az első húsz percben kiválóan védekeztünk, és sok könnyű gólt szereztünk ebben az időszakban.

Lékai Máté: - Vártuk már ezt a mérkőzést, rég volt együtt a csapat. Alaposan felkészültünk, de még mindig akadtak hibáink, amiket ki kell javítanunk.

Zdenko Kordi: - Jól játszott minden pozícióban a Veszprém, uralta a mérkőzést. Nem számítottam rá, hogy ilyen nagy lesz a különbség a két csapat között, ezért csalódott vagyok. Előzetesen két hetet készültünk erre a találkozóra, átépítés alatt áll a csarnokunk és nem sokat tudtunk ott gyakorolni. Fizikailag és technikailag is alulmaradtunk ma, elnézést kérek a szurkolóktól.

Vedran Zrnic: - A tréner mindent elmondott előttem, sok embert ismerek itt személyesen, úgy gondolom, a Veszprémnek különösen nagy esélye van az idén, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!