Telekom Veszprém

2016.02.05. 17:24

SEHA-Liga: egyértelmű esélyek

Veszprém - Nincs túl sok információnk a Maks Strumica csapatáról, de maximális tisztelettel készültünk a mérkőzésre.

B. Virág Rita

Ezt Javier Sabate, az MVM Veszprém férfi kézilabda-együttes vezetőedzője mondta a HC Maks Strumica elleni, szombati SEHA-liga- mérkőzés előtt. A délkelet-európai sorozat címvédője a találkozó esélyese, hiszen macedón ellenfele sereghajtó, mindössze két pontot tudott összekaparni (Maks Strumica-Borac 30:30, -Vojvodina 25:25). A győzelem nélkül álló alakulatnál a téli szünetben jelentős változások történtek, leváltották a trénert és új játékosokat igazoltak.

Vancho Trendafilov szakvezető kiemelte, tisztában vannak vele, hogy a Veszprém remek csapat, minőségi ellenfél kitűnő játékosokkal.

- Eddig nem szerepeltünk valami jól, de szeretnénk jó benyomást kelteni, és megpróbáljuk a legjobb tudásunkat adni - közölte. Egyetértett vele Milan Levov, a macedónok játékosa is: - Európa legjobb három csapatának egyike a veszprémi. Csak az edzőmet tudom ismételni, igyekszünk minél jobb játékkal előrukkolni - mondta.

Javier Sabate, az MVM Veszprém mestere arra hívta fel a figyelmet, hogy visszatért a csapathoz az Európa-bajnokságon érmet szerző Mirko Alilovic és Ivan Sliskovic, valamint a döntőt játszó Cristian Ugalde is.

Az MVM Veszprém (pirosban Aron Palmarsson) újabb könnyed győzelemre készülhet a SEHA-ligában szombaton délután
Fotó: Penovác Károly

- Szeretnénk folytatni az építkezést, s bár nincs sok információnk ellenfelünkről, maximális tisztelettel készülünk az összecsapásra - hangsúlyozta.

Iváncsik Gergő válogatott balszélső arról beszélt, a macedónok elleni meccs arra is jól jöhet, hogy gyakorolják az új taktikai elemeket és csiszolják a régi figurákat, fejlesszék a játékukat.

- Nem könnyű felpörögni egy ilyen találkozó előtt, amikor az esélyek ennyire mellettünk szólnak. Azonban ki kell használni a lehetőséget, hogy finomítsuk a játékunkat, illetve, hogy a feltörekvő fiatalokat beépítsük - mondta el a kézilabdás.

Jövő héten már Bajnokok Ligája

A macedón Maks Strumica elleni találkozót a megszokottól eltérően, 16.15 órától rendezik meg a Veszprém Arénában. Aztán egy hétig nem lépnek pályára a veszprémi kedvencek, legközelebb február 13-án a Besiktas otthonában vendégeskednek. Február 15-én újabb SEHA-ütközet vár rájuk a Spartak Vojput ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!