Telekom Veszprém

2015.10.02. 12:48

Bravúrra készül a Zágráb - Szombaton Bajnokok Ligája, vasárnap SEHA-Liga meccs lesz

Veszprém - A PPD Zagreb szerint Európa legjobb kézilabda csapatát fogadják szombaton 20 órától. A Bajnokok Ligája találkozót azért sem szabad félvállról venni a veszprémieknek, mert az első fordulóban a német THW Kiel is nagy verést kapott itt.

B. Virág Rita

Kőkemény hétvége előtt áll az MVM Veszprém férfi kézilabda együttese: előbb szombaton a horvát bajnokkal kell összemérnie erejét a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében, majd vasárnap a Nexe otthonában lép pályára SEHA-Liga meccsen.

Ráadásul a magyar egység kéztörés miatt kénytelen nélkülözni csapatkapitányát, Nagy Lászlót, aki műtétje után már elkezdte a rehabilitációt.

Jó hír, hogy a veszprémi csapattól azt a tájékoztatást kaptuk, Gulyás Péter visszatérhet a keretbe, akinek korábban, még a Vojvodina elleni SEHA-Liga összecsapáson szintén a keze sérült meg. Szerencsére a jobbszélsőnél semmilyen vizsgálat nem mutatott ki törést, így a fájdalom megszűntével ismét Javiér Sabaté rendelkezésére állhat.

Zágrábban kiemelten kezelik a Veszprém elleni Bajnokok Ligája mérkőzést. A meccs előtt Veselin Vujovic, a horvátok szakvezetője úgy nyilatkozott, Európa legjobb együttesét látják vendégül.

A csoportot a Zágráb vezeti két győzelemmel, a Veszprém (pirosban Lékai Máté) jelenleg a második egy döntetlennel és egy győzelemmel. A sikerhez nagy szükség lesz a szurkolókra
Fotó: Penovác Károly

- A Veszprém számára óriási hátrány csapatkapitánya, Nagy László kiesése. Azonban óva intek mindenkit az elbizakodottságtól, ugyanis a magyarok kerete olyan erős, hogy helyettesíteni tudja az átlövőt - fogalmazott Vujovic. - Amiért jobban aggódom, az Luke Stepancic hátsérülése, s ebben a pillanatban még nem is tudom, vállalni tudja-e majd a játékot. Persze hazai közönségünk előtt mindent megteszünk a sikerért, s ha kell ott hagyjuk a szívünket a pályán - húzta alá.

Javiér Sabaté, a veszprémiek megbízott vezetőedzője azt emelte ki, az elmúlt években rengeteget fejlődött a zágrábi együttes.

- A horvátok egyik legnagyobb fegyvere, a sok futás és a gyors lerohanás. Ebben kell őket megakadályoznunk - mondta a tréner.

A szombati összecsapás este 20 órakor kezdődik majd, a Napló a helyszínről számol be az eseményekről.

Négyszáz magyar szurkolót várnak

A zágrábiak tízezres csarnokában természetesen telt házra számítanak. A magyar csapatot elég sokan, négyszázan kísérik el a horvát fővárosba. A klub épp ezért folyamatos kapcsolatban áll a magyar nagykövetséggel és rendszeresen tájékozódik a határon kialakult helyzetről. Mindenkinek azt javasolják, Letenyénél próbáljanak átkelni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!