Telekom Veszprém

2015.05.30. 19:16

Alilovic: nincs tervünk, csak harcolni fogunk!

A Bajnokok Ligája Final Four győztesen megvívott elődöntője után boldogan nyilatkoztak a veszprémiek, akik holnap szeretnék a végső sikert is kivívni.

B. Virág Rita

A THW Kiel szakvezetője, Alfred Gislason azt hangsúlyozta, fantasztikusan védekezett a Veszprém, és Alilovic egyszerűen hihetetlen volt.

- A találkozó elején a 3-2-1-es nyitott védekezésünk jól működött, ám feljavult a Veszprém. A magyarok védelme rengeteg technikai hibára kényszerített minket, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Nem vagyunk boldogok, de holnap mindent megpróbálunk azért, hogy sikeresen fejezzük be a hétvégét – fogalmazott a tréner.

Carlos Ortega, a veszprémiek edzője érthetően teljesen más érzelmekről beszélt:

- Nagyon büszke vagyok a játékosaimra és rettentően boldogok vagyunk. A Kielt a saját otthonában megverni óriási fegyvertény. Nagyon kemény meccs volt, ellenfelünk védelmét eleinte nehezen tudtuk feltörni. Szerencsére a mi hátsó alakzatunk is feljavult, meg tudtuk akadályozni a németek lerohanásait. De nem szeretnénk itt megállni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Barcelona egy remek alakulat, azonban ma bebizonyítottuk, helyünk van a fináléban nekünk is. Megpróbálunk nyerni.

Filip Jicha, a THW Kiel csapatkapitánya is arról beszélt, a Veszprém védelme és Alilovic zsenialitása alapvetően meghatározta a találkozó végkimenetelét.

- Az elején jól védekeztünk, de később megtalálta a Veszprém a játékunk ellenszerét. Alilovic is nagyon jó napot fogott ki, csapata nagyon jól kézilabdázott. Holnap megpróbálunk jobbak lenni, mint ma és győzelemmel búcsúzni a Final Fourtól.

Nagy László, a bakonyiak csapatkapitánya is összegezte a történéseket: - Az első játékrészben nem volt az igazi a védekezésünk, de aztán Alilovic érkezése megváltoztatott mindent. A második félidőben megérdemelten húztunk el négy-öt góllal, s hiába jöttek közelebb a németek, sikerült megtartani az előnyünket.

Mirko Alilovic, a mérkőzés főhőse először is azt emelte ki, nagyon örül, hogy egy ilyen fontos meccsen tudott segíteni a csapatának.

- A masszív védelmünknek köszönhetően a Kiel nem tudta saját játékát játszani, alig-alig tudott gyors indításból gólt elérni, ellenben nekünk többször is sikerült. A második félidőben sikerült már hat góllal is vezetnünk, s bár felzárkózott a német bajnok, végül szerintem, megérdemelten jutottunk a döntőbe. Vasárnap a Barcelona vár ránk. Néhány kulcsemberre oda kell figyelnünk, például Lazarovra, vagy Karabaticra. Nincs különösebb tervünk, taktikánk, egyszerűen harcolni fogunk teljes erőből, tiszta szívvel és legjobb tudásunk szerint.

Lékai Máté, a meccs végén tudta kétszer is bevenni Palicka kapuját: - Az elejétől meg voltak a helyzeteink, de nem tudtunk Palicka eszén túljárni. A Kiel védelmére alaposan felkészültünk, nem tudott ezzel meglepni minket, inkább mi hibáztunk túl sokat ebben az időszakban. A térfélcsere után hat góllal megléptünk, és a Kiel többször is ott lihegett a nyakunkon, volt bennünk tartás és meg tudtuk őrizni az előnyünket. Remélem, BL-győztesként utazhatunk haza.

Rene Toft Hansen, a Kiel beállója azt mondta, a Veszprém a gyors indításokkal tudott nyerni.

- Nagyon nehéz volt már helyzetet is kialakítani a szívós veszprémi védekezéssel szemben. A jobb csapat győzött ma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!