Telekom Veszprém

2015.04.24. 15:19

A huszonnegyedik kupa - A papírforma ezúttal is Veszprém- Szeged finálét ígér

Veszprém - A SEHA-Liga-győzelem után az idei szezon második trófeáját is begyűjtheti a hétvégén a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Természetesen a Magyar Kupában is címvédők az Ortega-tanítványok.

B. Virág Rita

A Magyar Kupa négyes döntőjét a hétvégén Pécsen rendezik meg. Érdekes, hogy sorrendben harmadszor ad otthont a finálénak a baranyai megyeszékhely.

Idén nagy meglepetésre az NB I/B listavezetője, a Vác, az élvonalbeli Mezőkövesd kvalifikálta magát a legjobb négy közé, ahol a Szeged és a címvédő Veszprém várja őket.

Az esemény névadó szponzorának köszönhetően idén a megszokottnál igényesebb kiszolgálásban részesülnek a részt vevő együttesek, például minden társaság kapott egy hűtőt az öltözőjébe.

Előzetesen ötven váci, kétszáz mezőkövesdi és 300 szegedi, illetve veszprémi szurkolóra számítanak a helyszínen, de jegyet akár még a döntő napján (vasárnap) is vásárolhatunk a Lauber Dezső sportcsarnokban.

- Először is szeretnék gratulálni a Mezőkövesdnek és a Vácnak a döntőbe jutáshoz - nyilatkozta Carlos Ortega, a veszprémiek szakvezetője. - A sűrű versenyprogram miatt igen nehéz fenntartani a játékosok motivációját és koncentrációját, ám tény, hogy ismét szeretnénk megnyerni a nagy presztízsű Magyar Kupát - szögezte le.

A papírforma a Magyar Kupa-döntőben ismét Veszprém Szeged párharcot ígér. Legutóbb a két csapat a bajnokságban találkozott, ahol hazai pályán Carlos Ortega tanítványai biztosan nyertek Fotó: Balogh Ákos

A sikerrel a bakonyiak már huszonnegyedik kupagyőzelmüket ünnepelhetnék, ami hazai és európai szinten is utolérhetetlen rekordnak tűnik.

A szegediek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor is úgy fogalmazott, csapata célja nem lehet más, csakis a kupa elhódítása.

Skaliczki László, a mezőkövesdiek edzője viszont arról beszélt, megtiszteltetés számukra a szereplés és minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy szoros meccset játsszanak az elődöntőben a veszprémiekkel.

- A magyar kézilabdázásban eltűnőben vannak az olyan kis csapatok, mint a miénk. Ezekért az együttesekért küzdünk majd Pécsen -   hangsúlyozta a váciak mestere Zsiga Gyula.

Ha a Veszprém megvédi címét, úgy az idei tervezett négy aranyból már a másodikat szerzi meg. A cél továbbra is Go fo(u)r Golds!

A veszprémiek ugyanott foglaltak szállást, ahol tavaly és azelőtt. A címvédőnél úgy vélték, kabalából sem érdemes más szállodát választani. A Magyar Kézilabda Szövetséggel (MKSZ) karöltve alig két hét alatt sikerült tető alá hozni az eseményt, és ebből oroszlánrészt vállaltak a bakonyiak. A program: szombat 15.45: Veszprém - MKC, 18.00: Szeged- Vác. Vasárnap 14 óra: döntő.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!