Telekom Veszprém

2015.09.06. 12:24

Brazil ellenfél, rajt a pánamerikai bajnok ellen

Veszprém, Doha - Története során először vehet részt a férfi kézilabdázók klub világbajnokságán a veszprémi csapat. Az egyesület debütál, ám több játékos már nem először szerepel a rangos megméretésen.

B. Virág Rita

Nyolc fős veszprémi különítmény kapott meghívást a Super Globe-ra, a nem hivatalos klub világbajnokságra még 2011-ben. A bakonyiak közül Gulyás Péter, Marko Vujin, Eklemovics Nikola, Mirsad Terzic, Carlos Perez, Renato Sulic, Dejan Peric és Iváncsik Gergő is Katarba utazott, hogy a házigazda Al Sadd együttesét erősítse.

- Nem szerepeltünk valami jól négy évvel ezelőtt, ám ez valamelyest érthető is, hiszen egyik napról a másikra belecsöppentünk egy teljesen idegen csapatba - emlékezett vissza Iváncsik Gergő, a veszprémiek rutinos balszélsője. - Most viszont szeretnénk minél tovább jutni, jó lenne döntőt játszani és lehetőleg a Barcelona ellen - vélekedett a válogatott játékos.

A Veszprém szombaton utazott el Dohába, vasárnap már a helyszínen edzett, s először hétfőn lép pályára a pánamerikai bajnok, a brazil Taubaté ellen.

Iváncsik Gergő (balról a negyedik) másodszor vehet részt a klubok nem hivatalos világbajnokságán
Fotó: Penovác Károly

- Nem sok információnk van a brazilokról, még videót sem tudtunk szerezni róluk. Viszont, ha arra gondolunk, hol tart most a brazil és hol a magyar kézilabda, akkor szerintem nekünk áll a zászló - összegzett a szélső.

A brazil Taubatéről a világháló segítségével azért sikerült néhány dolgot kideríteni. A társaság sorozatban harmadszor vehet részt a Super Globe-on, mindannyiszor azzal vívta ki a részvételi jogot, hogy megnyerte a pánamerikai játékokat. Jelenleg brazil bajnok is, amelyet Marcus Tata szakvezető irányít.

Az edző a Super Globe hivalos oldalának nyilatkozva elmondta, nagyon nehéz hatvan percre számít, a világ jelenlegi legjobb kézilabda csapata ellen. Szerinte a rendkívül magas szerkezetű veszprémiek legnagyobb fegyvere a védelme. Azt szeretné, ha az első félidőben tanítványai képesek lennének tartani a magyar bajnok által diktált tempót, hogy a második játékrészre még maradjon esélyük.

Nyolc együttes kapott meghívást

A Super Globe mezőnyét nyolc csapat alkotja. Európát három alakulat: a Barcelona, az EHF-Kupa első Füchse Berlin és a BL-döntős Veszprém képviseli. Rajtuk kívül a katari Al-Sadd, az egyiptomi Al-Ahli SC, a tunéziai Club Africain, a Taubaté és az ausztrál Sydney University HC lesz ott.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!