Meseíró verseny

2017.04.19. 14:22

Szánti Tünde: Utazás a Mesék Birodalmába

Egyszer volt, hol nem volt még az Óperenciás tengeren is túl létezik egy mágikus birodalom, a Mesék Birodalma. Itt született minden történet és mese, ami valaha létezetett.

Rajz: Szánti Tünde

Egyszer egy szép napfényes tavaszi napon senki nem tudott újabb mesét kitalálni. Ez bizony nagyon nagy baj volt, ugyanis ha száznaponként nem írnak egy mesét a trollok királyának, akkor elpusztítják a birodalmat. A király tanácsot kért udvari tudósától, az öreg koboldtól.

-    Királyi felség! – szólt nyekergő hangján – Úgy gondolom, külföldi segítséget kell kérnünk. Kiküldhetne néhány tündért az emberek világába és hozhatnának egy embert, aki mondana egy új mesét.

-    Briliáns ötlet! Küldj öt tündért az emberek világába azonnal!

-    Igenis Felség! – monda a főtanácsos. Az öt tündér azonnal el is indult az emberek világába. Amikor odaértek felmerült némi probléma. Melyik embert vigyék el?

-    A király nem mondott semmit, hogy kit kell elhoznunk!

-    Válasszunk ki egy ablakot és vigyük el a mögötte lévő embert.

-    Oké! – mondták a többiek.

Rajz: Szánti Tünde

A tündérek odarepültek egy ablakhoz, kinyitották, majd halkan belibbentek a szobába. Ott egy mélyen szundikáló kislány volt. Felkapták és elrepültek vele a királyhoz. Mikor a kislány felébredt már a trónteremben voltak.

-    Hol vagyok? – kiáltott fel.

-    A Mesék Birodalmában, és egy üzletet ajánlanék. - szólt a király.

-    Hűha! – sikkantotta izgatottan a kislány.

-    Igen, itt vagy. De erre most nincs idő! Sürgősen kell egy mese, vagy a trollok elpusztítják a birodalmat. Ha mondasz egy mesét, a tündérek megmutatják Neked csodás országunkat, melyet halandó még nem látott. Majd a tündérek visszavisznek téged otthonodba.

-    Rendben! – és belekezdett a mesébe.

„Egyszer egy kocsmáros elunta magát és elindult világgá. Nemsokára egy kúthoz ért. A kocsmáros ivott a kútból és látta, hogy a pohara alján egy furcsán fénylő rózsabimbó van. El is dobta, mert az gondolta, nincs semmi haszna belőle. Nem sokkal később utánaszaladt egy gyerek és nagy boldogan újságolta, hogy ő megtalálta az élet rózsabimbaját. A legenda szerint, aki a rózsabimbót birtokolja, egész életében boldog és gazdag lesz. A kocsmáros felismerte a virágot és követelte vissza. A gyerek viszont azt mondta, hogy akkor versenyeznie kell vele. A bíró a béka lett. Versenyre is keltek, és egyszerre értek célba. A bíró azt tanácsolta, hogy keressék fel a varázs kulcslyukat. Az majd eldönti, kié legyen a bimbó. A két ellenfél fölkerekedett és egyszerre találták meg a kulcslyukat, ami a fiúnak ítélte a virágot. A kocsmáros szomorúan ment haza. A fiú egész életében gazdag és boldog lett. Megsajnálta a kocsmárost és adott nekik egy zsák aranyat, sőt minden szegénynek is adott vagyonából.”

Rajz: Szánti Tünde

-    Vége! – fejezte be a történetet a kislány.

A manók leírták a mesét, majd odaadták a trollok királyának, akinek tetszett a történet, és így újabb száz napig béke lett.

A tündérek megmutatták a birodalmat, majd hazavitték a kislányt. A kislány rögtön elaludt és amikor felébredt, úgy emlékezett a kalandra mint egy álomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!