Meseíró verseny

2017.04.19. 14:19

Stankovics Judit: 2 ellentétes világban

Ma nagyon egyedül voltam a suliban. Senki nem beszélt velem. Csak úgy emlegetnek mint az új lányt. Egyedül az osztáyfőnök szólít Emmának. Még csak egy napja vagyok itt,már kezdem megszokni,hogy senki nem foglalkozik velem. Anya egész nap dolgozik este 9-kor ér haza. Vele sem beszélgethetek.Apa úgye itthagyott minket. Így marad a magány.

Iskola után elmentem kicsit felfedezni a várost. Kezemben egy térképpel indultam el. Először feltünt egy nagyon furcsa hegység neve. A térképem  szerint van ott egy folyó is ami az évek során egy vízesést alakított ki magának. Természetesen nagyon kivácsi lettem és el is indultam. Az utam csak fél órát vett igénybe. Ahogy megérkeztem gyönyörű látvány tárult elém: A csobogó zuhatag hangja,madarak csiripelése és mindez túristák nélkül. Festői volt a táj.

Stankovics Eszter rajza

Mivelhogy iskolába is kényelmes cipőben járok ami talán alkalmas arra is hogy felaraszoljak a hágó tetejére úgy döntöttem felmászok a magaslatra és megnézem mi van a víztömeg mögött.Nagyon lassan és megfontoltan haladtam felfelé.Kicsit csúszott a bakancsom ,de nagy nehezen felkecmeregtem.A ruhám közben teljesen a hátamra tapadt a párától,viszont a látványért nagyon megérte a kínkeserves mászás.Elém tárult az egész nyüzsgő város.Láttam a házunkat is.Itt a természetben ugyanakkor sokkal szívesebben vagyok,ezért hamar fel is hagytam a környék bámulásával.Mivel már az öltözetem és a testem is csurom víz volt ,arra gondoltam akkor bekukkantok a zuhatag mögé is.Magamban elszámoltam háromig majd egy gyors mozdulattal átslisszantam.Ezután teljesen leblokkoltam.

A túloldalon egy teljesen más világ fogadott.Mesebeli lényekkel és jó sok furcsasággal.Például:a fák beszélgettek,láttam egy királynőt és körülötte tündéreket is,az állatoknak is szárnyuk volt stb.Azt hittem,hogy csak álmodom,de nem.Nagyon is ébren voltam.A szárnyas lények hirtelen felém fordultak.

-Gyere ide közénk!-szólított a kiráynő kedvesen.

Én szót fogadtam és megindultam feléjük.Miután elfoglaltam egy helyet a tündérek között vezetőjük beszélni kezdett hozzám.

-Mivel még új vagy ezért most mindent elmondok neked.Először is üdvözöllek Magic világában!Gyanítom még nem hallottál róla,hiszen az emberek közül jöttél.Erről a világról azt kell tudni,hogy mi vagyunk az őrzők azaz a Guardiák.Mi próbáljuk megvédeni az itteni kincset:Jewel virágát.Ezt a növényt még a mi őseink találták és azóta is a Guardiák védik.Ezen az elbűvölő helyen is vannak gonoszok.A wickedek.Már évezredek óta próbálják ellopni a virágot,de eddig nem sikerült nekik.Viszont mindig egyre többen jönnek és harcolnak ellenünk.Jewelben titkos erő lakozik.A tulajdnosának nagy hatalma lesz tőle és felbecsülhetetlen értékű varázsereje.Nemsokára ismént harcolni fogunk velük,ezért pont jókor pottyantál ide.Ha beálsz közénk kapni fogsz magad mellé egy segítőt,egy kis állatot akit te választhatsz ki.Ő majd tud beszélni és ha háborúba megyünk és te úgy érzed,hogy nincs több varázserőd,akkor csak kiáltsd azt,hogy Helper . és a nevét.A segítőd,ha szépen kéred adni fog neked még erőt,a mágiához.

A monológ után kérdőn néztek felém.Magamban átgondoltam,hogy mit feleljek.

-Nagyon szívesen elválallalom-válaszoltam boldogan.

-Ennek nagyon örülök!Most pedig Flóra elkísér az állatboltba utána pedig a Tündér butikba.

Flóra hirtelen felált és elindult felém. A Barna hajú kék szemű lány mosolygova intett nekem.

Gyere utánam!-követtem őt.Út közben beszélgettünk és össze is barátkoztam vele.Egy nagy barna épület előtt megálltunk amire nagy betűkkel a PET SHOP feliratot írták.Először azt gondoltam,hogy majd lesz bent kb.tíz állat.Hatalmasat tévedtem.Az üzletben legalább 500 állat volt.Az eladónő segítségével kiválasztottam egy hófehér szőrű cuki nyuszit.Úgy gondoltam habcsóknak fogom hívni,bundája miatt.

-Szia!Te leszel a gazdám?

-Igen!Ha habcsóknak hívlak az jó lesz?-kérdeztem a nyuszit

-Aha,de most pedig szólj Flórának és menjetek el a tündér butikba!Én oda nem mehetek,szóval itt várlak titeket!

-Neked is van kisállatod?-kérdeztem Flórát miután elindultunk

-Persze!Egy kis barna szőrű kutyus,Csoki.

-De jó!Biztos aranyos!Majd megmutatod?

-persze,de most menjünk az áruházba!

Ahogy beléptem egy ruha kavalkád tárult elém.Volt ott minden:cipőktől a legkülönbözőbb karperecekig,nyakláncokig.30 percbe telt,mire megtaláltam a tökéletes szettet:egy lila egyberuha ibolya szárnyakkal, fehér és orgona színű topánkával.Nyaklácomon egy ezüst hold díszelgett.Egy darab karperecet raktam a kezemre ami egy sima fekete karkötő volt.

-Köszönöm a segítségedet Flóra!

-Nincs mit,máskor is!Habcsók már vár,menj!

Ezután kisállatomhoz rohantam

-Beszélnem kell veled!-kezdte.Tehát ugye a varázslatokról lenne szó.A nagy háború nemsokára kezdődik.A varázslatokat addig meg kell tanulnod.Egyszerű az egész.Az erőd a nyakláncodban van.Amint látod most teljesen ki van színeződve Ez azt jelenti,hogy bármikor elkezdheted a mágiát.Többféleképpen is eljárhatsz.Az első az,hogy elképzelsz valamit a fejedben,majd nagyon koncentrálsz és az a dolog megvalósul.A másik ugye amikor kimondod a varázsigéket,azaz runékat.3 nagy bűbáj létezik.

Ezután habcsók elmondta még milyen szavakat kell elmondani a hókuszpókuszhoz.

-Nagyon fontos,hogy ha a hold el kezd villogni,az azt jelenti kifogytál az erődből.Ilyenkor csak kiáltsd azt,hogy Helper Habcsók!És én feltöltöm a nyakéked.

-Azt hiszem értem!Köszönöm!

-Nincs mit ez a feladatom!Kérdésed van?

-Igen!Hol van Jewel virága?

-Az uralkodó palotájának egyik elrejtett zugában van.A tündérek ott lesznek a legtöbben.Neked a vár előtt kellene lenned.Nagyon sok wicked fog támadni,de egy idő után elfogy a varázserejük és akkor nem fog segíteni senki nekik.Viszont,ha valaki megtudja ölni a kiráyukat (onnan lehet felismerni,hogy piros korona vírit fején)akkor ők abbhagyják a harcot és csak egy év múlva támadnak újra.De most készülődj,mert fél óra múlva kezdődik az összecsapás!

-Oké.Hogy jutok el a kastélyba?

-Menj egyenesen ezen a köves úton,utána majd úgyis látni fogod.

-Hálával tartozom neked.Most pedig kívánj szerencsét!

Gyorsan haladtam előre a kavicsos ösvényen.Már messziről láttam a toronymagas épületet.Az erőd előtt tündérek sorokoztak,majd engem is beosztottak a bástyák védelmére.Miután elfoglaltam a helyem nem is kellett sokat várnom.Fekete szárnyas alakok suhantak a vár felé.Hamar kezdetét is vette a küzdelem.Az erőmmel könnyen boldogultam,sikerült több ellenséget is felülmúlnom.Majd egy fura dologra lettem figyelmes.Egy piros koronás alak lépett be a vasajtón.Sok társa takarta,nehogy észrevegyük.Én viszont kiszúrtam.Egy mágiát kültem felé ami el is találta.Válaszul 3 fénycsóva érkezett felém amiket kikerültem.Nem hagytam annyiban.Még egyszer meglőttem majd láttam,hogy világít a nyakláncom.

-Helper habcsók!-mondtam és ezzel újabb támadást küldtem felé.A királynak lemerült nyaklánca,ezért összesett és ezzel a wickedek távoztak is a várból.Akkor tértem magamhoz a döbbenetből amikor mindenki engem kezdett ünnepelni.Az uralkodó mondott nekem egy ünnepélyes beszédet.Ezzel fejezte ki köszönetét.

-Nekem sajnos mennem kell.-mondtam szomorúan

-Tündérek hálája jeléül tartsd meg ezt az amulettet ami a nyakadba van.

Az ajándéknak nagyon örültem.Megöleltem Flórát ,majd Habcsókot is.Mint ahogy beléptem Magic-be ugyanúgy a zuhatagon át távoztam.A másik világban csapzott,vizes hajjal és ruhákkal találtam magam.Gyorsan felvettem iskolatáskámat a hátamra,majd még egy utolsó pillantást vettem a vízesésre és úgy láttam,mintha integettek volna nekem.Boldogan indultam hazafelé.

Otthon medálomat a falra akasztottam,hogy ha bármikor ránézzek eszembe jusson Magic világa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!