Meseíró verseny

2017.04.20. 07:02

Pálovics Boglárka: Barbi és én

Szia! Pajkos vagyok. Más néven Pajti. Egy barna színű magyar félvér. Van egy gazdám Barbi. Nagyon jó fej. De mostanában furán viselkedik velem.

Lehet, hogy    Nem, nem, nem! Vagy lehet, hogy

Á az se lehet! De vajon miért nem megyünk már annyit lovagolni? Miért lovagolnak rajtam más iskolások?  Hát ez az! - Az iskola! Barbi azért nem lovagol rajtam már annyit, mert iskolába jár!!   De valami olyasmit mondott, hogy nem kell sokat tanulnia, vagy azt mondta volna, hogy sokat kell tanulnia? Hiába vagyok én a kedvenc lova akkor sem értem meg. Nini! Ott jön! A megszokott iskolai egyenruhájában. Vagyis még nem szoktam meg. De ma szombat van. Hé Barbi! Ma nem kell iskolába menned!

Pálovics Boglárka rajza

Ó Pajti! De aranyos vagy! Most mennem kell, mert ma kötelező iskolai nap van. De amint haza  jövök a napköziből kimegyünk a terepre vágtázni- mondta Barbi.

Mikor jön haza ez a leány?- gondolkoztam. Nem sokkal a gondolatom után egy idegen fiú jelent meg, csak a szemem sarkából láttam, ezért nem törődtem vele. Még azt is láttam, hogy valami porféleséget önt a vizembe, de szokott olyan lenni, hogy képzelődök, úgyhogy tovább álmélkodtam. Később a nagy hőségben megszomjaztam, s ittam a vízből. Valami fura érzés kerített hatalmába, próbáltam erős lenni, de pár perc múlva már a földön feküdtem s szemeim is lecsukódtak.

Arra ébredtem, hogy Barbi a fülemet vakargatja, nagyon jó érzés volt. Majd Barbara a reggeli ígéretét betartva, felnyergelt és kimentünk a terepre. Először csak lépésben majd egy kicsit ügettünk és jöhetett a rég várt vágtázás. Az erdőbe mentünk ahol a titkos helyünk volt.  De útközben szárnyaim nőttek és felrepültem a magasba, nagyon jó érzés volt a felhők között repkedni.

Az  élvezetet Barbi kiáltása zavarta meg ezt mondta:

PAJTI! SZÁLLJ LE!

Leszálltam. Barbara szíve hevesen vert. Tovább álltunk de csak lépésben. s az erdő közepe felé vettük az irányt hogy eljuthassunk a titkos helyünkre, ami egy kis kunyhócska volt.

Amikor oda értünk, egy idegen fiú volt ott Barbi ismerte és bemutatott neki úgy hívták, hogy Tim, neki is volt egy lova akit Tódornak hívtak. Egy fehér pej volt. Nagyon jól elbeszélgettünk és nevettünk.

Tim, Barbi, Tódor és én azóta is jóban vagyunk és találkozgatunk, nevetünk.

Ja és kiderült, hogy Tim változtatott pegazussá, nagyon érdekes ember ez a Tim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!