Meseíró verseny

2017.04.19. 15:17

Jenőfi Zsuzsanna: Töfi, a kutyus

Sokan úgy tudják, meseország nem létezik. Pedig itt még az állatok is tudnak beszélni. Meseország igenis létezik, és nagyon ritkán előfordul, hogy ember is beteheti oda a lábát. A legmagasabb hegy tetején tíz évente nyílik egy kapu a mesék világába.

Pontosan ebben az országban élnek beszélő állatok, tündérek, koboldok, táncoló csigák és még sok érdekes lény. Töfi a mi hősünk, akiről a mese szól.  Ő még most anyukája hasában van, aki egy nagy, hétemeletes faházikóban lakik. Csakhogy itt nem mehet minden olyan egyszerűen, mert a kutyaanyukának rossz barátai is vannak, akik meg akarják szerezni a kölyköket, amint megszületnek. Így hát elindult menekülni és csak ment, mendegélt.Amikor elkezdett fájni a hasa, rögtön tudta, itt az idő. Befutott a legközelebbi barátjához és segítséget kért tőle. Kitalálták, hogy mikor a babák megszületnek, akkor vigye el vele tündérország leghíresebb babaotthonába, ahova mindenféle árva gyerekeket befogadnak.

El is vitték a kicsiket, de az egyikőjük otthon maradt a sarokban. Ő volt Töfi. A kiskutyának attól a pillanattól egyedül kellett boldogulnia. Várt egy kicsit, hátha jön érte valaki, de nem jött senki. Csak várt és várt mikor meghallotta, hogy korog a hasa. Elment hát a konyhába és a hűtőből kivett egy hatalmas almás pitét, mind megette és elindult világot látni.

Jenőfi Zsuzsanna rajza

Szegény kutyusnak a kilinccsel meggyűlt a baja, de mikor kijutott az útra és meglátta azt a sok tündért repülni, manókat futkorázni, csigákat fogócskázni csak nézte milyen boldogok.

Elindult a koboldok felé, de ők nem foglalkoztak vele. Egy tündér ment oda hozzá segíteni, aki megígérte neki, hogy ha ugat, akkor ő rögtön ott lesz és segít neki. Töfi ezzel a tudattal ment tovább és tudta, már nincs olyan egyedül. A kutya sokszor hívta a jó tündérét, mert volt, hogy egy sötét utcából megtámadták a trollok vagy a barbiek akarták behívni egy szépségszalonba. Szegény állat annyit futkorászott. Egyszer csak egy hegyen találta magát és megjelent előtte egy kéken világító lyuk. Úgy gondolta ő már egy elég nagy kutyakölyök és átugrott rajta.

Mikor átjutott rajta körül nézett és egy hegyen találta magát, de nem olyanon mint amilyen volt az előbb. Lenézett hát a hegyről és ott látott egy kis vásárt sok emberrel s mivel ő új kölyök volt, nem tudta, hogy az emberek csak a másik világban léteznek.

Lement hősünk az imént látott helyre s észrevett pár kutyát akik pórázra voltak kötve. Odafutott hozzájuk, de abban a pillanatban egy néni megkötötte őt is.

A vásárban azonban éppen arra futott egy kislány, Anna aki véletlenül neki ment Töfinek és felborultak. Mikor feltámaszkodott meglátta a kutyulit és megölelte. Az állat csak nézett, de neki is jól esett a szeretet így hát megnyalta. A kislány szülei pont odaértek és bocsánatot kértek az eladótól.

Éppen mentek volna el, de a kisbaba nem szerette volna ot hagyni új barátját s a szülei nagyon szerették Annát, megvették neki és három testvérének Töfi kutyust.

Hazamentek és azóta együtt élnek az idegen világból jött kutyussal aki nagyon szereti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!